הכותרת היא יום עיון לחברי מועצת העיר, אבל אין ספק מה מטרתו של  תכנית יום העיון, גיבוש ואיחוד חברי הקואליציה. על הדרך מוזמנים גם חברי  האופוזיציה שהם מיעוט בהרכב המליאה. היה נדרש ואף צפוי שעליזה בלוך תעשה משהו יזום כדי למנוע את פירוד הקואליציה שלה שהופגן במליאה הקודמת עת  דגל הצביעה נגד הצעתה, ושלום אדרי הצביע נגד  בסעיף אחר. בהנהלת העיר  לא הסתירו אכזבתם מההתנהלות ואף הגדירו אותה זוועה.  בלוך פעלה באופן  שקול וענייני, תחילה פגשה את סיעת אגו"י, אח"כ ניסתה להיפגש עם אדרי אשר דחה אותה  כמה פעמים עד למועד מתאים לו.  ולבסוף  עוד בשבוע הראשון אחרי המשבר זימנה  את  חברי דגל לשיחת בירור.  תוכן השיחות נשמר בסוד  בצדדים.

בשבוע הבא אמורה להתקיים מיאת מועצת העיר הבאה, ובלוך עוד לפני קיום הנהלה, לפני קיום מליאה ביקשה לאחד ולגבש את החברים. איך?

הנה התכנית.  יום הגיבוש יחל בסיור בתל בית שמש, המשכו בירושלים סיורבעיר דוד ושיחה עם הרב יהודה מאלי (אבא של?)

ארוחת הצהריים במלון פעמונים (מלון ענבל לשעבר)  רח' קינג ג'ורג בירושלים.  ואחרי שהחברה שבעים ודשנים, תתקיים סדנא, תחת הכותרת  'שיח של הצלחות'. אליבא דבלוך כל מה שהיה עד עכשיו היה הצלחות ועכשיו צריך לנהל  דיון איך לנהל את השיח בתוך הקבוצה ועם הציבור.

לפני הקינוח, שיחה עם  ראש מועצת חורה לשעבר, ד"ר  מוחמד אל נבארי.  לאחר שרוו גם מהרוח מפיו של ד"ר  אל נבארי יתכנסו  החברה בחדר הסדנאות  לניסוח חזון משותף. אז יוזמנו בכבוד גדול אל חדר האוכל לסעוד  את ארוחת הערב.

לא, אין חשש שהחברה יישארו או יושארו בירושלים,  מובטחת להם הסעה  הביתה.  עיתונאים לא הוזמנו לשום שלב  ביום הגיבוש.   

צילום: אתר המלון