יום ירושלים הזדמנות להכיר את ירושלים המחייכת למיליוני אנשים בעולם בכל יום, הגיע הזמן להקדיש יום אחד לעיר שלה אנו נושאים תפילה  במשך חיינו. יום אחד  וחוויה ענקית לבקר, לראות, לצפות, לחזות, ליהנות, לחוות, לשמוח ולאהוב. כי אחרי היום האחד הזה תרצו עוד להיות בעיר הבירה של עם ישראל השב לארצו.

היריעה קצרה מלהביא בפניכם את כל שלל הרעיונות  למלא את שעות היום היחיד, אנחנו כאן נבירא  כמה וכמה רעיונות, תרצו צאו אלים וקבלו הלצתנו. רק דעו  אלה הן רק חלק מההמלצות הקיימות להתרגש ביום המיוחד הזה. חג שמח.

לפני כ-485 שנה בנה הסולטן העותומאני סולימאן המפואר את החומות הסובבות את העיר העתיקה של ירושלים עד ימנו. הליכה על טיילת החומות מזמנת נקודות מבט לא שגרתיות לעבר ירושלים, המרכיבות יחדיו את הפסיפס הייחודי של העיר: מצודת דוד, הרובע הארמני, גיא בן הינום ובריכת הסולטן, השכונות ימין משה, משכנות שאננים ומוסררה, מנזרים וכנסיות ולהן גינות ירק ציוריות, בתי ספר וחצרות פרטיות, שווקי שער שכם התוססים, סמטאות הרובע היהודי, חפירות הכותל הדרומי והר הבית, הר הזיתים והר הצופים.

 לאחר  מלחמת  העצמאות  ונפילת  העיר  העתיקה  בידי  הלגיון  הירדני, נקבע הגבול בין ירדן לבין ישראל סמוך לחומות, וחצה את ירושלים 19 שנים, עד מלחמת ששת הימים. בכ''ח באייר תשכ''ז - 7 ביוני 1967 פרצו כוחות הצנחנים דרך שער האריות, וכוחות חטיבת ירושלים דרך שער האשפות ושחררו את העיר העתיקה.

ממרומי חומות העיר מתגלה מראה מרהיב ופנורמי של העיר העתיקה והחדשה. טיילת החומות, הטרק ההיסטורי של ירושלים, אטרקציה ייחודית ואתגרית באוויר הקריר והצלול של ירושלים. הטיילת מחולקת לשני מסלולים: הצפוני – משער יפו ועד שער הפרחים, הדרומי (המסלול המהיר לכותל) – משער יפו ועד הכותל. סיור קולי חינם לתייר העצמאי, הדרכה מלאה וללא תשלום לטיילת הצפונית או הדרומית באפליקציה: סיורים קוליים בירושלים

שעות פתיחה: טיילת דרומית : א'-ה' 22:00-9:00, ו' וערבי חג 14:00-9:00 טיילת צפונית: א'- ה' ושבת: 9:00–19:00, קופות: שער יפו. הכניסה בתשלום: מבוגר – 18 ₪, ילד/סטודנט/חייל/גמלאי 8 ₪ ניתן לעלות על שני המקטעים באותו כרטיס - הכרטיס תקף ליומיים.

צאו ותהנו. חג  שמח.