מסתמן שרשות העתיקות תסכים לפשרה לפיה הכביש יבתר את התל ויורחב ב-20 מטר, כלומר 40 מטר עם התוואי הקיים, (במקום 80 מטר רוחב כפי שתוכנן.
בעירייה מתנגדים לפשרה זו יחד עם הפעילים למען שימור התל, אשר התכנסו בשבוע שעבר ודנו בסוגיה. הפשרה מדברת למעשה על המשך סלילת כביש 38 במתכונתו המתוכננת, כאשר בקטע העובר במתחם הסמוך לתל ייסלל הכביש לא אותם שוליים רחבים הקיימים לאורכו, במינימום האפשרי לאפשר תנועה בארבעה מסלולים, שניים לכל כיוון. פעילי התל מציעים אלטרנטיבה, מינהור הכביש, לחפור עמוק עמוד באדמה, ממש כמנהרות שנעשו בערים אחרות, (מודיען למשל) לעקוף את התל מלמטה. או להעתיקו למערב התל, לתוך השטחים המפרידים בין התל לבין המושב ישעי.
"אנו מתנגדים לכל פתרון שהורס את העתיקות שנתגלו בתל ומנתק אותו מהעיר" כותבים הפעילים בהודעתם לציבור המבקשים להגדיש את המאבק.
עיריית בית שמש, עם חבר מועצת העיר צבי ווליצקי מגבה את הפעילים ואף פועלת איתם במשותף. אומר חבר המועצה ווליצקי: " אנחנו מתואמים בכל הפעילות, אפרת פלאם, או מדרשת בית שמש שעשו באחרונה פעילות בנושא, מחדדים את הצורך הקיים לשמור על התל. אנחנו ביחד והמטרה של כולנו היא לשמר את האתר למען הדורות הבאים" אומר ווליצקי.
באותה הודעה שפרסמו מנהלי המאבק הם קוראים למטה יהודה להשתלב ברעיון שכן התל אינו רק של בית שמש הוא של האזור כולו, ואתם הקוראים היכנסו וצרפו לעצומה את שמכם, זה חשוב לנו, חשוב לדורות הבאים.
התמונה באדיבות אבירי התל






