שני מפגשים של "למידה בכל גיל" במופת אשכול.
מרכז החקר העירוני במופת אשכול פועל במלוא המרץ, ה"מורים הצעירים" של בית הספר תלמידים משכבות ה-ו, פועלים בו, בלמידה רבת עצמה, במסירות, באחריות, ועם נתינה באהבה וללא חשבון.
גמלאי העיר וילדי הגנים נהנים מהוראה איכותית של ה"מורים הצעירים" מחד, ה"מורים הצעירים" מאידך מרוויחים את חווית הקסם שנקראת הוראה.
והיום בתכנית? את גמלאי העיר שהגיעו למרכז, נעלנו ב"חדר בריחה" מאתגר במיוחד במתמטיקה. הם היו צריכים למצוא את דרכם חזרה החוצה על ידי פתרון חידות ורמזים שמפוזרים בחדר.
אתם יכולים לדמיין לעצמכם את הגמלאים פותרים תרגילים במתמטיקה בהתלהבות? בשמחה ובמרץ במטרה להצליח לעמוד בזמנים, לפתור את החידה, לפרוץ קופסאות ולהצליח לצאת מ"חדר הבריחה" בזמן שיא? כן, כן, אירוע מרגש זה התרחש היום במופת אשכול.
בנוסף, ילדי הגנים אשר מגיעים אחת לשבוע בקביעות ובהתמדה ממשיכים לצבור חוויות למידה משמעותיות בשיעורי קיימות, מוסיקה, אומנות ובגן הבוטני. הם מעורבים בפעילות גומלין חברתית וזוכים למשוב מועיל, מ"המורים הצעירים".
כשמגיע זמן סוף השיעור, גם ילדי הגנים וגם הגמלאים מתמהמהים ביציאה משער בית הספר. ככה זה כשנהנים. כי כידוע לכל אין גיל ללמידה- אין גיל לאהבה- אין גיל לנתינה ובמופת אשכול אין גם גיל לחלומות.







