על זה בודאי איש לא  דיבר במסיבת הפרידה  למנכ"ל החברה  הכלכלית  חיים הרוש.  גם היו"ר אברהם פרנקל, לא הזכיר במאומה את הנושאים החשובים שמהותם תפקוד  ונוהל תקין של החברה  לפיתוח בית שמש.

 אנחנו בעיצומה של שנת 2017,  דירקטוריון החברה הכלכלית לא התכנס לדון במסגרת התקציבית של החברה. נכון, המסגרת הזו היא פונקציה של ציפייה  לעשייה, מנכ"ל החברה הותיר פנקסי עבודה ורשומות לגבי תכניות עבודה צפויות בשנת העבודה ובעיקר צפי ההכנסות.  יכול היה הדירקטוריון, במיוחד דירקטוריון בו יושב גם רו"ח, גזבר עיריית ביני ברק, להעריך את המסגרת התקציבית.  נסכם נקודה זו: אין מסגרת, אין אפילו  טיוטה למסגרת, ויותר חמור לא התקיים אפילו דיון אחד להכנת המסגרת התקציבית.  גם החברה הכלכלית תעבוד בשיטה החוכרת של 1/12 מתקציב שנת 2016.

מסיבת הפרידה היפה ועטופת המילים לא הזכירה  מצב בלתי נסבל של דירקטוריון חסר. וגם  בדירקטוריון, שלושה חברים אנשי חוץ,  אגב הערתו של הממונה על השכונות שלום אדרי.  גם לאחר כניסתו לקואליציה לא נעשה דבר כדי לשנות מצב זה. והנה נקראה ההזדמנות  לתיקון,  חברת דירקטוריון בשם  דליה קליימן  פרשה מהתפקיד.  לא התאים לה, זה ההסבר הרשמי.  למה לא התאים? כנראה היו לגב' קליימן ציפיות גבוהות לגבי גמול כיסוי להוצאותיה והיא קיבלה הרבה פחות מהערכתה, החליטה שזה לא מתאים.  הזמן, השעה,  הטרחה לא  ממש  עומדות באופן פרופורציונלי לתגמול. צודקת.

 מאותה סיבה כנראה טרח ועזב גם יהודה גרליץ, חבר דירקטוריון שאת מקומו תפסה מרים קליימן.  נסכם נקודה זו אין דירקטוריון מלא. ולא שמענו מילה גם  מנציג האופוזיציה בדירקטוריון, ריצ'רד פרס.  אגב אורחא נוסיף כי גם נציג הציבור השני אינו תושב בית שמש.  וכי אין בבית שמש אנשים מוכשרים לשמש כחברי דירקטוריון,  או שזו המדיניות  אותה מעדיף יו"ר הדירקטוריון  להנחיל כמורשת  בדרכו לנהל את החברה הכלכלית?

האיש שלו ערכו מסיבת פרידה ראוי לפרידה והוקרה, למה למסיבה?  החליט הדירקטוריון כך. ואם החליט, וידע על מועד פרישתו, מדוע טרם פורסם מכרז לאייש משרה זו?  משרת מנכ"ל לעמדה כזו חשובה בעיותר באשר לעתיד. אל נשכח, הסמנכ"ל,  ויהיו כישוריו אשר יהיו, הוא רק סמנכ"ל עם  הגדרות ברורות לתפקידו.  תפקיד, הוא  האיש שמאחריותו לאתר יזמות בה יכולה החברה לעסוק.  היעדרות מנכ"ל תפגע בתקינות של תפקדו החברה, ויותר ב תכניות עבודה אפשריות לשנים הבאות.

 אז אולי החגיגה הייתה נדרשת, בודאי לא  חגיגה ברמה ובסגנון כפי שזה הוצג...   

 בתמונה: שולחן ערוך בכיבוד לאורחים