פעילות החטיבה להתיישבות הוקפאה בשנתיים האחרונות, והיא צפויה לחדש פעילותה זאת אם הממשלה וכנראה שכן, תחליט על חידוש פעילות החטיבה במתכונת מלאה.
את הצעת ההחלטה הגיש שר החקלאות אורי אריאל שאמר: "אני מאמין ומקווה שאחרי שהחטיבה להתיישבות תחזור לפעילות מלאה יוכלו המועצות והתושבים לקבל מענה לצרכים האדירים שקיימים בשטח. בהקמת מבנים ותשתיות ובחיזוק הקהילה והחברה בישובים. לשם כך נבחרנו ולשם כך הוקמה החטיבה להתיישבות לפני עשרות שנים".
לפני כשנתיים, בעקבות חוות דעתה של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה דינה זילבר האוסרת על הממשלה להמשיך ולתקצב את החטיבה, נמנעו המשרדים הממשלתיים מלתקצב את החטיבה כך שלמעשה פעילותה הוקפאה.
אחרי עבודה של חודשים תדון הממשלה בישיבתה הבוקר על חידוש פעילות החטיבה להתיישבות בהסתדרות הציונית. החטיבה להתיישבות פועלת בעשרות השנים האחרונות לפיתוח ההתיישבות בפריפריה הן בבניה פיסית והן בתמיכה קהליתית וחברתית.
את התיאום וניסוח ההחלטה ריכזו אנשי משרד החקלאות בראשות השר אורי אריאל ובתיאום עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ונציגים ממשרדי ממשלה נוספים. לפי ההחלטה, הממשלה מסדירה את פעילות החטיבה להתיישבות ומאפשרת לה לפעול במתכונת מלאה בכל רחבי הארץ, כולל ביהודה ושומרון
בכל רחבי הארץ? בדקנו ברשימת הישובים המופיעים באתר החטיבה להתיישבות וראה זה פלא, ישובי מטה יהודה אינם כלולים ברשימה. אביעזר, נוה מיכאל (רוגלית) נחושה, אדרת, המצויים מעברו של הקו הירוק וקרובים לקו יותר מאשר ישובי גוש עציון אינם כלולים בתכנית. אפילו צור הדסה המצוי ממש על הקו מול כפרים עוינים כחוסן אינו כלול.
שר החקלאות, שהוא שר של כל ישראל, אומר: "בשנים האחרונות היו ניסיונות שונים של גורמים משפטיים לסגור את החטיבה להתיישבות שפועלת לפתח את ישובי הפריפריה בכל חלקי הארץ". והוסיף אני מאמין ומקווה שאחרי שהחטיבה להתיישבות תחזור לפעילות מלאה יוכלו המועצות והתושבים לקבל מענה לצרכים האדירים שקיימים בשטח. בהקמת מבנים ותשתיות והן בחיזוק הקהילה והחברה בישובים. לשם כך נבחרנו ולשם כך הוקמה החטיבה לפני עשרות שנים". פעילות החטיבה הופסקה כזכור בעקבות חשיפת פרשת ישראל ביתנו לפני כשנתיים ימים.
החטיבה להתיישבות עד כמה שהיא מתיימרת אכן לתת שירות לכלל ישובי הארץ, לא ניכרת פעילותה במתחמי המועצה האזורית מטה יהודה. וזאת למרות ריבוי הישובים המצויים במתחמי המועצה וסמוכים לקו הירוק, מה שקרוי על קו התפר.
ביקשנו התייחסות לשכת שר החקלאות לשאלה מדוע נפקדת מטה יהודה מפעילות המועצה. עד העלאת הידיעה לא זכינו למענה. לכשהתגובה תגיע נעלה אותה כאן.






