את היום הם פתחו למרגלות מערת המכפלה בשיחה מרתקת של הרב ויקטור עטיה, שסיפר את סיפורו האישי, בו הוא מתמודד עם אובדן ושכול והדרך בה הוא בחר לעשות זאת. הרב שילב בשיחתו גם מופע טלפתיה מדהים, מה שהוסיף להתעניינות של התלמידים.
לאחר מכן, יצאו התלמידים לסיור בעיר חברון ובבית הכנסת אברהם אבינו, ושמעו על השורשים היהודיים של העיר ועל ההתיישבות המחודשת בה.
את היום המרגש חתמו התלמידים במערת המכפלה בתפילה ואמירת סליחות, ברוח הימים הנוראים הבאים עלינו לטובה.

התלמידים היו נרגשים מאד מהנסיעה לחברון ומהביקור בה, כפי שאמר אחד התלמידים: "מעולם לא הייתי כאן ואני לא יודע מתי אהיה שוב, אבל היה מיוחד מאד לומר סליחות ולבקר במקום שבו קבורים אבותינו, המוכרים לנו מהתנ"ך".
מנהל חטיבת הביניים, מר שמואל כורש, סיכם את הסיור בסיפוק רב ואמר: "היה חשוב לנו להשקיע ולהביא את התלמידים ליום משמעותי בעיר האבות, כיוון שחברון ומערת המכפלה הם מהסמלים של העם היהודי עוד משחר ההיסטוריה. החיבור של הבנים עם האבות, ערב הימים הנוראים הבאים עלינו לטובה, הוא חיבור טבעי, המוציא מתוך התלמידים כוחות ושאיפות מיוחדים, כפי שבאו לידי ביטוי בעוצמות שהיו במעמד הסליחות במערה".
חשוב להדגיש, כי דווקא בימים אלו של מתיחות ביטחונית באזור חברון, הביקור של ביה"ס אמי"ת דביר בעיר מחזק את התושבים היהודים שם ומחזק את הסולידריות הלאומית שלנו, שהם ערכים חינוכיים נוספים בביקור כזה. כמובן שהסיור אובטח ואושר כנדרש ע"י משרד החינוך וגורמי הביטחון.






