כמו הקוקטילים, מקורה של ציפור הפינק הוא באזורים היבשים באוסטרליה והיא בעלת "מוטציות" רבות בצבעים שונים ומגוונים. בטבע, צבעה של הציפור הוא בצבעי אפור וחום. זוהי ציפור קטנה השייכת למשפחת הפרושיים. הפינק חי בממוצע כשבע שנים. זוהי ציפור בעלת ציוצים מאוד שקטים ונעימים לאוזן.
בישראל קיימים מגדלים רבים לציפור היפהפייה הזו, שאף הקימו עמותה בשם "עמותת מגדלי הפינקים", ויש להם גם אתר: http://www.ifinch.org/
הזן הנחשב ליפה ביותר בקרב מגדלי הפינקים הוא "גולדיאן פינק", הנפוץ בגוונים עזים ומיוחדים.
תנאי גידול
כשבוחרים כלוב לפינקים חשוב להתמקד בעיקר ברוחב ולא בגובה, כאשר המינימום לרוחב הכלוב יהיה 60 ס''מ. מיקום הכלוב צריך להיות כך שיהיה אור שמש אך לא ישירות על הפינקים, וכן להימנע ממיקום קרוב למטבח שכן פינקים רגישים מאוד לרעלים שנפלטים במהלך בישול כגון בטפלון למשל. הפינק הוא ציפור ברחנית ולכן סורגי הכלוב צריכים להיות צפופים כדי שהפינק לא יוכל להשתחל החוצה. כמו כן, הפינקים מאוד רגישים לרוחות (יותר מציפורים אחרות) ולכן חשוב למקם את הכלוב במקום ללא רוח פרצים.
תזונה
חשוב להתאים תערובת זרעים המתאימה ספציפית לפינק. מומלץ להוסיף לפינק תוספים מועשרים בוויטמינים ודבש. בנוסף אפשר לתת פירות וירקות רכים יחסית כמו תפוח, מלפפון או ברוקולי. מזונות שאסורים לפינקים הם אבוקדו, מוצרי חלב, בשר ושוקולד. בנוסף יש לשים "סבידה" (עצם דיונון) שמספקת מקור סידן לגוף. חשוב לתת לפינקים כמות גדולה של חלבונים שממנו הם מפיקים אנרגיה, ניתן לתת להם ביצה מבושלת (אפשר עם הקליפה) אופציה נוספת היא לתת להם מזון ביצים בנוסף לתערובת הרגילה.
רבייה
אצל הפינק זברה (הפינק הרגיל) קל מאוד להבדיל בין זכר לנקבה, אצל הזכר המקור תמיד בצבע אדום חזק לעומת הנקבה. הבדל נוסף ניכר בלחייו של הזכר, הצבועות באדום. הפינקים מגיעים לבגרות מינית בגיל מוקדם כשהם בני 3 חודשים בלבד, אך עדיף להתחיל להרבות אותם רק בגיל 10 חודשים. לצורך קינון, זקוק זוג פינקים לסלסלת קש וחוטי קינון בנפרד, שבעזרתם הם יעצבו את הקן שלהם. הנקבה מטילה בממוצע 4 ביצים ודוגרת עליהם במשך 14 ימים. בגיל 4 שבועות הגוזלים כבר עצמאיים!