תלמידי כיתות א' בבית הספר הממלכתי דתי 'האלה' בנחושה אירחו בשבוע שעבר את ילדי הגנים מנחושה, אביעזר, אדרת, רוגלית ושריגים, שלקחו חלק בפרויקט 'אני והשוטר שלי' שהתקיים במהלך השנה. במסגרת זו ביקר השוטר הקהילתי אבי איבגי מדי שבוע בגני הילדים וקיים פעילויות לחיזוק תחושת הביטחון בקרב הילדים. במסגרת יום השיא של הפעילות השנתית בגנים נפגשו הילדים עם תלמידי כיתות א' כחלק מסדרת מפגשים של תלמידי הגנים עם בית הספר במסגרת תכנית 'מעברים' במטה יהודה המסייעת למעבר הדרגתי ונכון מגן החובה לכיתה א', תוך הכרה מוקדמת של ילדי הגנים והוריהם את בית הספר.

במהלך יום השיא התקיימה תצוגת תכלית והשוטרים הציגו בפני התלמידים את עבודת השוטר, החבלנים והרובוט, את התפקידים השונים במשטרה ואת עבודת השוטר ביום יום. במהלך התצוגות הילדים השתתפו והתנסו בסדנאות ובפעילויות השונות והצגות תכלית של יחידת הכלבנים בזיהוי חומרי נפץ שהוסתרו בתיקי הילדים, בשליטה על כלבי תקיפה והפעלתם כנגד גורמים עוינים, הדגמת רכיבה ודהירה על סוסים ע"י יחידת הפרשים של משטרת ישראל, שליטה על רובוט ע"י חבלן משטרה, ועוד. המפגש נעשה בשיתוף נקודת המשטרה עדולם-תחתון במטה יהודה.

"מחלקת הגיל הרך ומינהל החינוך מעודדים ומקדמים בברכה את היוזמה לאורך שנים ורואה בה אירוע חשוב ומשמעותי בעבודה עם הגיל הרך במטה יהודה", נמסר ממינהל החינוך במועצה. "השוטר הקהילתי מבקר בגני הילדים לאורך השנה ויוצר קשר של אמון עם הילדים שמגיבים בהתלהבות ומחכים בקוצר רוח לבואו של השוטר לגן אחת לשבוע".

כאמור, האירוע סיים תהליך ארוך ומתמשך בו בוצעה פעילות ענפה של הדרכת ילדי הגנים. תהליך הטמעת עבודת המשטרה הפרוסה בבתי הספר והגנים במטה יהודה מתבצע על ידי מחלקת המתנדבים והקהילה של מג"ב. כל חבל מבצע מודלים וימי קהילה של גני ילדים ובתי ספר ע"י השוטרים הקהילתיים בחבלים השונים ובהם צור הדסה, עדולם תחתון, שורק צלפון ויהודה צובה.

אירועים כגון ימי קהילה ומשטרה הינם פרוייקטים משותפים של המועצה האזורית מטה יהודה ומשמר הגבול להטמעת עבודת המשטרה במטה יהודה ולהגברת תחושת הבטחון של התושבים והקניית בטחון לילדים.