בונים גשרים בין מועצות אזוריות. 30 מנהלים ומגשרים ממרכזי גישור ודיאלוג במועצות אזוריות מכל רחבי הארץ התארחו השבוע במרכז לדיאלוג קהילתי וגישור של המועצה המופעל על ידי 'מועצה ללא אלימות' ואגף הרווחה במועצה. ביקור זה אורגן במשותף עם תוכנית 'גישורים', השירות לעבודה קהילתית במשרד הרווחה והשירותים החברתיים והמרכז לדיאלוג קהילתי וגישור של המועצה, במטרה לחשוף את הפעילות הייחודית של המרכז במטה יהודה ולקיים התייעצות 'עמיתים'.

בתחילת היום התקבלו האורחים על ידי מנהלי המרכז במטה יהודה. בפני המשתתפים הוצג מודל המרכז לדיאלוג קהילתי וגישור של מטה יהודה והעקרונות המנחים בעבודת המרכז. מהמודל עולה, כי המרכז לדיאלוג קהילתי וגישור במטה יהודה הינו מרכז צומח, הממוקם באזור כפרי המתאפיין ברב תרבותיות והימצאות של קהילות במושבים, קיבוצים ויישובים.

המרכז פועל לקידום דיאלוג ביישובים ברחבי המועצה, מספק שירותי גישור לכל תושב ומפיץ את השפה הגישורית בקרב ילדים, בני נוער ומבוגרים. התושבים עצמם מסייעים לתהליכים דיאלוגיים בשיתוף ובסיוע מקצועי של אנשי מקצוע מהמועצה, כפעילי גישור או מקדמי דיאלוג. מהנהלת תוכנית 'מועצה ללא אלימות'  במטה יהודה נמסר, כי  "ככל שנפיץ את התורה של שיח מכבד ונעודד תושבים לפתור סכסוכים בדרך של הידברות ודיאלוג וככל שנבנה שיתופי פעולה סביב המרכז, כך נפחית ונמנע אלימות סכסוכים וקונפליקטים. זהו אחד היעדים של תוכנית 'מועצה ללא אלימות' ולשם אנו מכוונים".

"מהנסיון שצברנו, קהילה שיש בה הידברות ופותרת סכסוכים בדרכים של גישור, היא קהילה שהחוסן הקהילתי שלה גבוה גם בימים של שגרה וגם בתקופות חירום. לכן יש חשיבות רבה לקיומו של המרכז לדיאלוג קהילתי וגישור אשר אחד מהיעדים שלו הינו הקמת תשתית של פעילים".

"שמחנו לארח אצלנו מגשרים ומנהלים מכל רחבי הארץ ולהציג בפניהם את העשיה", נמסר מהמרכז לדיאלוג קהילתי וגישור. "בשנה האחרונה הכשרנו במרכז כ-40 מגשרים מבוגרים. כולם מתגוררים בישובי המועצה והופכים להיות שגרירים בהפצת השפה הגישורית. המדובר במגשרים מוסמכים לגישור בסכסוכים שונים כגון סכסוכי שכנים, סכסוכים עסקיים, סכסוכים בין תושבים, סכסוכים בין בני נוער ועוד. עשרות תלמידים עברו הכשרות וסדנאות בבתי הספר בשיתוף פעולה עם מינהל החינוך במועצה. במרכז מוקם בימים אלה חדר גישור שהינו שירות אוניברסלי המיועד לתת מענה לכל תושבים ובקרוב ניתן יהיה להגיע ולקבל שירות שנבנה על ידי המועצה עם התושבים ולמען תושבים".