טיזר 1:
מירי איבלר: "בכל פעם מחדש אנו אומרים תודה גדולה על שמחה ענקית שתלמידי הר-טוב מעניקים לוותיקי מטה יהודה"
טיזר 2:
גליה כספי: "היוזמה נולדה מתוך חשיבה ערכית לקרב את בני הנוער לאוכלוסיה המתבגרת בקהילה, ומתוך רצון לטפח בקרב התלמידים ערך של מעורבות חברתית"
טיזר 3:
לפעילות הקבועה במרכז היום בנחם שותפים תלמידי הר-טוב, תלמידי ישיבת אמי"ת נחשון ובכירים מהמכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש
בעקבות יוזמה של גליה כספי, מחנכת כיתה ט'4 בחטיבת הביניים הר-טוב, ותלמידי הכיתה, יצאה אל הפועל סדרת מפגשים בין התלמידים לבין התושבים הוותיקים הפעילים ב"מרכז היום לתושב הוותיק" במושב נחם אותו מפעילה מועצת מטה יהודה.
לכל מפגש מגיעים שמונה תלמידים לאחר שהקדימו להכין תכנית פעילות בת שעה. המפגש מתחיל בשיחה בין בני הנוער לתושבים הוותיקים, ממשיך להתכנסות באולם, שירים וריקודים, לאחריהם עורכים התלמידים חידון בנושא המפגש לו עונים הוותיקים בשלטים של נכון ולא נכון שהכינו התלמידים מבעוד מועד. בסיום מוקרן סרט שעוסק בתוכן של אותו מפגש.
"היוזמה נולדה מתוך חשיבה ערכית לקרב את בני הנוער לאוכלוסיה המתבגרת בקהילה, ומתוך רצון לטפח בקרב התלמידים ערך של מעורבות חברתית", מספרת כספי. "שני מפגשים כבר התקיימו בחנוכה ובט"ו בשבט והמטרה היא לקיים שני מפגשים נוספים לקראת פורים ושבועות. לקראת כל פעילות אני נפגשת עם מנהלת המרכז ועם עובדת הרווחה ואנחנו מתאמות את נושא הפעילות".
לדברי כספי, "התלמידים מגיבים באופן חיובי מאוד, מתכוננים ומכינים כל פרט לקראת המפגש כמו למשל חידונים, אביזרים, שלטים של נכון ולא נכון, חידון מצגת, והפתעות ברוח המפגש. כך למשל, לחנוכה הכינו שקיות ארוזות בצלופן ובהן ברכת הדלקת נרות חנוכה ושוקולדים, ובט"ו בשבט הכינו מארז של פירות יבשים מלווים בברכה לצד עץ משאלות בו תלו ברכות ואיחולים לבריאות לתושבים הוותיקים. שתי קבוצות התלמידים שיצאו עד כה הרגישו התרוממות רוח של ממש".
במרכז היום לותיק מציינים, כי המפגשים מלווים בהכנת שולחן חג וסידורי פרחים וגורמים לשמחה גדולה בקרב המשתתפים. "בכל פעם מחדש אנו אומרים תודה גדולה על שמחה ענקית שתלמידי הר-טוב מעניקים לוותיקי מטה יהודה", מסרה מירי איבלר, מנהלת המרכז. התלמידים מגיעים באנרגיות טובות, מלאי מרץ, פתיחות וחום לגמלאים, מכינים תכנית מלמדת ומשתפת והכל בלבביות ואסתטיות. אנו מודים להם על חבילות השי של הפירות ועץ המשאלות לט"ו בשבט ומודים למחנכת הכיתה גליה, שמנווטת ומובילה את העשייה ברצינות ומתוך כבוד רב, וכבר מחכים למפגש הבא".
על המפגש המרגש בט"ו בשבט העידה גם המוסיקאית אפרת זהבי מקיבוץ צרעה אשר לפעילותה הצטרפו התלמידים. זהבי, שהתרשמה מהפעילות, שיתפה את חבריה בפייסבוק. וכך כתבה: "פעם בחודש אני מגיעה למרכז לקשיש במועצה אצלנו, עמוסה בכלי נגינה, שירים וסיפורים. יש שם תמיד קסם מיוחד שאי אפשר לתאר במילים. אולי זו האהבה הגדולה שמורגשת באוויר, אולי כשאתה כבר מעל 80 שנים כאן, כבר מותר לך פשוט ליהנות בלי חשבון, הנאה פשוטה כמו של ילד קטן. חצי מהמפגש אני מצומררת כולי. אותן הפעלות מוסיקליות שאני עושה בהמון מקומות, רק שכאן הן מקבלות מימד מיוחד. השבוע הצטרפו אלינו גם כמה שוטרים שזו להם שעת ההתנדבות הקהילתית, ונערים ונערות מבית הספר הר-טוב שבאו להתנדב, וכשהוצאתי את התוף האינדיאני והתחלתי לשיר מנגינה אינדיאנית, מצאתי את עצמי מובילה טור של חוגגים בריקוד ונגינה שמורכב מקשישות, כמה שוטרים, נערים ונערות. ומי שלא חזה בזאת, לא חזה בשמחה גדולה מימיו".
בהנהלת המועצה מציינים, כי לפעילות הקבועה במקום שותפים גם תלמידי ישיבת אמי"ת נחשון הסמוכה וקצינים בכירים מהמכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש. כולם מגיעים למרכז במטרה לשוחח עם התושבים הוותיקים, לשמח אותם ולהעשיר את סדר יומם. "החיבור בין הדור הצעיר לבין דור המייסדים הפך לגאווה גדולה עבור כל תושבי מטה יהודה", נמסר מהמועצה.