ממוקד העירייה נמסר כי "הנושא בטיפול של איכות הסביבה, וכב"ה, וכי באחד המפעלים שרפו כימיקלים".
תושבת העיר: "לאחר זיהום האוויר שהיה אתמול ברשלצ, ובעוד מקומות, ממש לא מובן מה קורה פה. אנו דורשים שזה ייחקר וטופל, לא יתכן שיזהמו לנו את האוויר שאנו נושמים".
תושב העיר: "עד עתה לאחר שממש חנקו לנו את הנשימה והעיניים דומעות, אף גורם רשמי לא מסר בתקשורת מה הוא מקור העשן ומתי הוא עתיד להיעלם".
מדוברות עיריית בית שמש נמסר: "בעקבות דיווחים על עשן באזור המחצבה באתר שיירת יהודה, נשלח צוות של היחידה הסביבתית בעיריית בית שמש למקום. על פי הדיווח, במקום פרצה שריפה בערימת פסולת גזם באתר מורשה לפינוי פסולת.
נסיבות פרוץ השריפה אינן ידועות בשלב זה. מדובר בבעירה פנימית של ערימת הגזם, צוותי כבאות והצלה פועלים במקום לטיפול בשריפה. היקף העשן וכיוונו משתנים בהתאם לעוצמת הרוחות ולתנאי מזג האוויר. חשוב לציין כי בשלב זה לא נשקפת כל סכנה או הוראת פינוי.
מנהל היחידה ד"ר אבי ברכה דווח למשרד להגנת הסביבה על האירוע. במקביל, נבדקת עמידת האתר בתנאי הרישיון וההיתרים שניתנו לו.נמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ולעדכן במידת הצורך.
עדכון לשעה 10:50-
בהמשך לענן השריפה והריחות העזים:
מדובר בשרפה באזור המחצבה.
במסגרת המעקב אחר אירוע השריפה, בוצע ניטור איכות אוויר באזור בניין העירייה. תוצאות הבדיקה נמצאו תקינות.
צילום: דוברות עיריית בית שמש:

בתמונת השער - שצולמה בדקות של התפשטות העשן - שמים קודרים