לקראת שנת ה- 60 למלחמת ששת הימים, אתר המורשת הלאומי גבעת התחמושת, בשיתוף משרד המורשת, יוצא בפרויקט לאומי מרגש וחסר תקדים לאיסוף ותיעוד פריטים וחפצים של אזרחים שחוו את מלחמת ששת הימים במטרה לצייר תמונה מלאה של ימי המלחמה ההיסטורית ששינתה את פני המדינה. הפרויקט מעניק לכל אזרח שחווה את המלחמה או לבני משפחתו את ההזדמנות לקחת חלק בתיעוד ההיסטוריה.
מרכז מורשת לאומי גבעת התחמושת ומשרד מורשת קוראים לציבור לפתוח אלבומים ומגרות, לפשפש בבוידעם ולקחת חלק במשימה לאומית והיסטורית למען תיעוד מלחמת ששת הימים.
במשך עשרות שנים, נרטיב המלחמה התמקד בעיקר בחזית, בקרבות ובגבורת הלוחמים. כעת, במלאת 58 שנים למלחמה, המיזם החדש מבקש להפנות זרקור אל העורף האזרחי ואל החוויה הישראלית הכוללת של אותם ימים. הפרויקט קורא לציבור הרחב לפתוח את האלבומים הישנים, לפשפש בארגזים שבבוידעם ולשתף פריטים, מכתבים, יומנים אישיים, תמונות וחפצים מתקופת ההמתנה, ימי הלחימה והאופוריה שאחריה.
המיזם "ששת. הימים ואנחנו" נועד לאסוף ולשמר פריטים, חפצים וזיכרונות ממלחמת ששת הימים שיצטרפו לארכיון המלחמה באתר המורשת הלאומי גבעת התחמושת, שם מונצחים סיפורי הקרבות והלוחמים, על מנת להשלים את סיפור מלחמת ששת הימים – המלחמה ששינתה את פני המדינה, לכדי פסיפס מגוון ובן דורי שיציג תמונה מקיפה אודות המלחמה, הן בפן הצבאי והן בפן האזרחי- למען הדורות הבאים.
"58 שנים חלפו, אך עבור מי שחווה את התקופה – הזיכרון נותר חי ופועם. המלחמה לא נגעה רק במי שאחז בנשק, אלא עיצבה את חייהם של מיליוני אזרחים. אנו רואים דחיפות עליונה בהצלת הזיכרונות הללו והחפצים המתכלים עם הזמן. זהו המהלך שיאפשר לנו לרקום סיפור אחד שלם, הכולל את החזית והעורף, ולהבטיח שיישמר לדורות הבאים בגבעת התחמושת". אומרת מירב ארגמן טלר מ"מ מנכ"ל גבעת התחמושת, המרכז למורשת ששת הימים.
שר המורשת הרב עמיחי אליהו הוסיף: "לקראת שנת ה-60 המתקרבת זו הזדמנות מצוינת לרתום כל בית בישראל לקחת חלק במשימה הלאומית הזו. לכולנו יש אוצרות של ממש בבית- זה הזמן לבדוק בבוידם, אצל סבא וסבתא, ולמצוא את החפצים החבויים שמספרים את הסיפור שלנו. כל מכתב, כל תמונה וכל חפץ הם אוצר אמיתי שיעזור לנו לשמר את הסיפור, הרוח והערכים בלבבות הדורות הבאים".
למסירת עדויות, חפצים ופריטים יש לפנות במייל: [email protected]