תזמורת המהפכה, בניהולם האמנותי של זהר שרון ורועי אופנהיים, פותחת עונה חדשה לשנת 26-25 של ״סדרת המהפכה״ במופע המוקדש ליצירתו של באך. התזמורת מציעה פרשנות חדשה ומפתיעה למוזיקה של גדול מלחיני הבארוק ואחד המוזיקאים מעוררי ההשראה והמשפיעים ביותר בתולדות המוזיקה - יוהאן סבסטיאן באך.
"העולם המוזיקלי של באך הוא אינסופי. אנחנו לא באים לפרק ולהרכיב אותו, אלא להתכתב איתו ולגלות מה קורה כשהמוזיקאים של היום, עם השפה, הכלים והתרבות של המאה ה-21, מצטרפים אליו. החיבורים שנוצרים – בין קלאסי לברזילאי, בין מוזיקה דתית של באך לשפה העברית ולקולות עבריים חדשים – הם חגיגה אמיתית של חופש יצירתי, וממתק לקהל הסקרן שלנו", מספרים על המופע זהר שרון ורועי אופנהיים.
כמה מהיצירות החשובות והמפורסמות ביותר של באך מהרפרטואר הכלי והקולי שלו, שימשו כנקודת מוצא לכתיבת יצירות ישראליות מקוריות עבור המופע. עיבודים מרחיקי לכת, המשלבים נגינה של סולנים, שירת מקהלה וזמרות סולניות מרכיבים תמהיל, הכולל את סגנונו המוזיקלי הייחודי והמרהיב של באך יחד עם השפעות שונות ועכשוויות של מוזיקת עולם, סאונד מודרני ותמלילים חדשים ומקוריים בעברית ליצירות שנכתבו במקור כמוזיקה כנסייתית דתית.
בחלקו הראשון של המופע שלושה פרקי קונצ׳רטו שהולחנו במיוחד עבור סולנים, המנהלים דיאלוג אישי עם כמה מיצירות הסולו החשובות והמפורסמות ביותר של באך:
יונתן קרן (כינור) – כנר בינלאומי ומלחין עטור פרסים, שהלחין קונצ'רטו מקורי לכינור, לופר (looper) ותזמורת, המשלב אלמנטים מתוך הפרטיטה מספר 3 במי מז׳ור לכינור סולו מאת באך, קטעי אלתור ודיאלוג מתמיד עם הנגינה התזמורתית.
לילי-אן בצלאל (חליל בנסורי, חליל נאי וחליל צד) – נגנית מוערכת, שהחלה דרכה כנגנית חליל קלאסי והמשיכה בהעמקה של נגינה ואלתור של מוזיקה הודית על חליל בנסורי ושל מוזיקה של ארצות האסלאם על חליל נאי. זהר שרון הלחין עבורה יצירה מקורית לחליל בנסורי ותזמורת, המתכתבת עם הפרטיטה בלה מינור לחליל סולו מאת באך ומפליגה מתוכה אל מחוזות רחוקים, מסתוריים ומלאי דמיון.
סלעית להב (אקורדיון, חליל) – נגנית מולטי-איסנטרומנטליסיטית והרוח החיה והמובילה מאחורי הרכב המוזיקה הברזילאית המצליח ״שורולה״ ביצירה משותפת שהלחינה יחד עם המלחין אבנר קלמר, הפותחת בגרסה מזוקקת של הפרק השני מתוך הקונצ׳רטו לצ׳מבלו בפה מינור, אחד מפרקי הקונצ׳רטו היפים, הליריים והמרגשים ביותר בתולדות המוזיקה, אשר מבוצע על אקורדיון ומתפתחת לגרוב ברזילאי קצבי בסגנון הפוהו הבריזלאי.
בליבו של המופע מופנה זרקור למוזיקה הקולית בהשראת פאר היצירה הקולית-דתית הפוליפונית המורכבת של באך. המלחין גיא פרטי והמשורר והמחזאי שחר שמאי יצרו יחד יצירה רחבת יריעה בת שלושה פרקים (בריאה, דרמה והשלמה) לטקסטים עבריים מקוריים, המתכתבת עם כמה מיצירותיו הקוליות המפורסמות והחשובות ביותר של באך. היצירה תבוצע על ידי אנסמבל זמרי מורן בניצוחו וניהולו המוזיקלי של תם קרני.
לסיום יתחברו הסולנים והמקהלה לביצוע של קונצ’רטו גרוסו חגיגי – יצירה מקורית שהלחין יונתן קרן שכל כולה דיאלוגים מוזיקליים וחגיגה ססגונית משותפת.
המופע מלווה במסך כתוביות. משך המופע: 80 דקות.
מנצח: רועי אופנהיים.
סולנים:
יונתן קרן (כינור)
לילי-אן בצלאל (חליל בנסורי, חליל נאי, חליל צד)
סלעית להב (אקורדיון, חליל)
מקהלה: אנסמבל זמרי מורן
מנצח המקהלה: תם קרני
מנהלת מוזיקלית: נעמי פארן
נגני ונגניות תזמורת המהפכה:
כינור ראשון: עדי חלאבין, תומר עינת, אטיין מנרי, נעמה צרפתי
כינור שני: ליאה רייחלין, הגר מעוז, טליה הרצליך
ויולה: דניאל תנחלסון, מירי מנשרוב, אביטל נוסימוביץ’
צ’לו: יעל שפירא, בן שבולת, יעל שיזף, נעה חורין
קונטרבס: אלון עזיזי
חליל: רחל אילת | קלרינט: מור לוין | אבוב: שירה בן יהושע | בסון: יעלה אור נוי
קרן יער: שחר זיו | חצוצרה: רז ארד | טרומבון: מיתר נוה
נבל: עדה רגימוב | כלי הקשה: גיורי פוליטי | גיטרה: גל רוט | פסנתר: זהר שרון
עיצוב סאונד: ואלרי קוטלר
יוצרים
מלחינים: אבנר קלמר, גיא פרטי, זהר שרון, יונתן קרן, סלעית להב.
ליברית: שחר שמאי.
מנהלים אמנותיים: זהר שרון ורועי אופנהיים.
מחיר כרטיס: 120 עד 235 שקלים.
27.11.2025 | 17:00, 20:00
תל אביב, האופרה הישראלית
06.12.2025 | 18:00, 21:00
הרצליה, היכל אמנויות הבמה
10.01.2026 | 20:30
חיפה, אודיטוריום חיפה