מגדל דוד מוזיאון ירושלים מזמין לארבעה ימים של חגיגת פסח אביבית מלאה ביצירה סיורים הצגות ומשחקים לכל המשפחה. סיור חווייתי בתערוכה "מצד שני" של צדוק בן דוד עם דמויות מהאגדות, הצגת הילדים "הגנן הנגן", מתחם יצירה עם חומרים מהטבע, חידון צמחים נושא פרסים סיורים מודרכים ועוד שלל הפתעות לכל המשפחה.
הפעילות תתקיים בחול המועד פסח, ימים שני עד חמישי 14-17/4, בין השעות: 10:00-18:00 (כניסה אחרונה בשעה 17:00) ילדים נכנסים חינם!
פירוט האירועים:
מתחם יצירה: במתחם היצירה נהנים משתי פעילויות אביביות במיוחד בהשראת הטבע: הכנה וקישוט של מסכה אישית בחומרים מן הטבע- עלים ופרחים, ויצירת הדפס פרחוני על בד כותנה. הפעילות מיועדת לגילאי 4-14 וגם ההורים מוזמנים!
סיור בתערוכה "מצד שני": סיור משפחתי מיוחד בתערוכה "מצד שני" של צדוק בן דוד, בהדרכת שני שחקנים המלווים את המשתתפים במסע בין מיצגי התערוכה, עם שירים, כלי נגינה והפעלות שיחברו את הילדים וההורים להתחדשות המחזורית של הטבע. משך הסיור 50 דקות והוא מומלץ לילדים בגילאי 5-9 הסיור מתקיים פעמיים ביום בשעות 11:30 ו-13:30 . ניתן לתאם מסלול נגיש לכיסאות גלגלים.
הצגת הילדים "הגנן הנגן": עיבוד מוזיקלי לספר האהוב "חנן הגנן" של רינת הופר. ההצגה מספרת על איש משונה המסתובב בגינות שר שירים בגיטרה ומזכיר לכולנו היכן טמונים האוצרות האמיתיים. ההצגה מיועדת לילדים בגילאי 3-7 . משך ההצגה כ-20 דקות והיא מתקיימת בשעות 11:00 12:00 14:00 15:00 ו-16:00 הכניסה על בסיס מקום פנוי וניתן לשריין מקום בכניסה למוזיאון.
חידון הצמחים הגדול: מזמין את המבקרים להשתתף בחידון לזיהוי צמחי ארץ ישראל ללמוד על הצומח הייחודי של ארצנו ולזכות בפרסים תוך כדי לגימת תה צמחים חם. החידון מתאים לילדים בגילאי 6-12. מתקיים בכל חצי שעה החל מהשעה 10:30 כאשר הפעילות האחרונה מתחילה ב-17:30.
פעילויות נוספות כוללות חידת תקופות ירושלים, משחק דגם ירושלים ופענוח כתב חידה על גבי חרסים בחצר המצודה. כל הפעילויות הללו מיועדות לילדים בגילאי 6-12 והן פתוחות לאורך כל שעות הפעילות.
במהלך היום יתקיימו שני סיורים מודרכים: הסיור "בעקבות עולי הרגל" יתקיים בכל שעה עגולה בין 10:00 ל-17:00 ויעבור בגלריות 1 ו-2 הסיור "הכרת המצודה" יצא בכל חצי שעה בין 10:30 ל-16:30 ויעבור בגלריות 6 ו-8 ויסתיים בתצפית.
למבקרים מחכה גם עמדת תחפושות וצילום מגנטים שם יוכלו הילדים והמשפחות להתחפש לדמויות היסטוריות ולהצטלם למזכרת. בנוסף תתאפשר עלייה למינרט לאורך כל שעות הפעילות.
הכניסה לילדים חינם מבוגרים בהתאם למחיר הכניסה למוזיאון - 55 ש"ח.
תאריכים ושעות פעילות: ימים שני עד חמישי 14-17.4, שעות פעילות 10:00-18:00 כניסה אחרונה ב-17:00
למידע נוסף ורכישת כרטיסים: https://www.tod.org.il/