טייני טאון (TinyTown), רשת מתחמי האטרקציות לילדים, משיקה מתחם שני בקניון רננים ברעננה. המיזם החדש, המתפרש על פני 200 מ"ר, מציע לילדים מגיל הליכה ועד גיל 7 הזדמנות להתנסות בחיי היומיום של עיר אמיתית, אך בקנה מידה מותאם
המבקרים הצעירים יכולים לחקור מגוון אטרקציות המדמות עיר אמיתית, כולל תחנת כיבוי אש, אוטו גלידה, תחנת משטרה, חדר כושר, מספרה, מוסך, סופרמרקט ואתר בנייה. במרכז המתחם נמצא מסלול כביש עם כלי תחבורה, המאפשר לילדים לחוות את ההווי העירוני באופן בטוח ומהנה.
המתחם פתוח בשעות אחר הצהריים ומציע גם אפשרות לחגיגות ימי הולדת. בנוסף, הורים יכולים ליהנות מאזור מנוחה עם קפה ומבחר מאפים, פיצות שנאפות במקום, בריושים, פרעצלים, נקנקיות בלחמנייה ועוד.
"הגעתה של טייני טאון לקניון רננים מוסיפה ממד חדש לחוויית הביקור המשפחתית. אנו מאמינים כי שילוב של פעילות חינוכית ומהנה לילדים לצד קניות יוצר סביבה מעשירה ומגוונת למשפחות באזור", כך לדברי דרור עוקשי, מנכ"ל קניון רננים.
המתחם בשלב הראשוני יפעל בשעות אחר הצהריים, עם מחיר כניסה של 59 ש"ח לילד ראשון ו-49 ש"ח לכל ילד נוסף. בנוסף, המקום מציע אפשרות לחגוג ימי הולדת לקבוצות של 15 עד 50 ילדים
"יוזמה זו של טייני טאון מצטרפת למגמה הגוברת של יצירת חללי משחק חינוכיים המשלבים הנאה עם למידה. היא מספקת לילדים הזדמנות להתנסות בתפקידים מגוונים ולפתח כישורים חברתיים וקוגניטיביים, תוך כדי משחק בסביבה בטוחה ומבוקרת", מסרה מורן שמואלי, מבעלי TinyTown.
המתחם החדש של רשת טייני טאון מביא איתו תפיסה עיצובית השונה ממרבית מתחמי המשחקים המסחריים בישראל. המתחם, המשתרע על פני 200 מ"ר, בנוי ומעוצב כעיר קטנה – תחנת משטרה, סופרמרקט, מספרה, מוסך, תחנת כיבוי אש ואפילו אתר בנייה – כולם בקנה מידה מוקטן, כך שהילדים יכולים להרגיש חלק מהעיר ולנוע בה באופן חופשי.
בניגוד לחומרים הפלסטיים המאפיינים מתחמים רבים, בטייני טאון נעשה שימוש בחומרי גלם המדמים מציאות – עץ, מתכת, בדים וריהוט מוקטן שמותאם פיזית לגובה הילדים. הגישה העיצובית מתחברת לתפיסה המונטסורית, אותה מקדמת עיריית רעננה במוסדות החינוך שלה, ומאפשרת לילדים ללמוד תוך כדי תנועה ומשחק עצמאי.
העיצוב במקום אינו רק ויזואלי אלא גם פונקציונלי – למשל, מסלול הכביש המרכזי שמחבר בין התחנות השונות בנוי כך שהילדים יכולים לנוע בו עם כלי רכב קטנים, תוך סימון ברור של מעברי חציה ורמזורים בגובה עיני הילדים. גם צבעי המתחם נבחרו בקפידה, עם שילוב בין צבעוניות שמחה ומגרה לבין פלטת צבעים רכה יותר במתחמי המנוחה וההורים, על מנת ליצור איזון בין אזורי הפעילות לאזורי ההרפיה.
המתחם בברננים מצטרף לסניף הראשון בנס ציונה, כאשר בשני המתחמים שמים דגש על יצירת סביבה עירונית המותאמת לקטנטנים – מרמת עיצוב השלטים ועד אביזרי המשחק שמחקים את המציאות בצורה מוקפדת.
המתחם פתוח לקהל הרחב בשעות אחר הצהריים ומאפשר גם אירועים פרטיים כמו ימי הולדת.
מתחם טייני טאון קניון רננים- רעננה
פתוח מ-15:30 עד 19:00, 59 ש"ח לילד ראשון ו-49 ש"ח לכל ילד נוסף.