מצרכים
80 גרם סוכר חום – שליש כוס
80 גרם סוכר לבן - שליש כוס
320 גרם דבש - 3/4 כוס
2 ביצים
כוס שמן
350 גרם קמח ללא גלוטן (תמי לעוגות)- 2.5 כוסות
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
כפית קנמון
קורט אגוז מוסקט
4 תפוחים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס תה מוכן
הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
2. מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (במקרה של תבנית חד פעמית אין צורך).
3. מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את השמן לאט עד להטמעה ולקבלת תערובת אחידה.
4. מערבבים בקערה את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
5. לוקחים את קוביות התפוחים, מומלץ לערבב אותם מעט קמח לפני ההוספה לבלילה (פעולה זו מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה). מערבבים בתנועת עטיפה ומוזגים את התערובת לתבנית.
הערות
ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
יש לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.
המתכון מוגש על ידי הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, באדיבות קפה ביגה