מגדל דוד מוזיאון ירושלים מציע סיורים ייחודיים במהלך כל ימות השנה העוסקים בתכנים העולים מסיפורה ההיסטורי רב-הרבדים ומן ההווה המרתק ורב ההשראה שירושלים מזמנת.
בפסח המוזיאון מזמין את המבקרים לשלל פעילויות המתאימות לכל המשפחה ובינהן: משחק "סודות המצודה", משחק משימות וניווט במצודה, סיורים מודרכים למשפחות בהשתתפות שחקנים בעקבות עולי הרגל, ביקור תערוכת האדריכלות "משחקי רחוב" הכוללת סדנת יצירה, תחנת תחפושות, סדנת אפיית מצות, עמדת צילום מגנטים, סיורים בתערוכה החדשה "אסכולת ירושלים" העוקבת אחר מאה שנות יצירה ירושלמית בגלריה החדשה של מגדל דוד, סיורי שקיעה, סיורים למבוגרים, חזיון לילי ועוד
הכניסה חינם לילדים בין התאריכים 24 – 26 באפריל, הפעילות למבוגרים כלולה בכרטיס הכניסה, מפונים/משרתי מילואים פעילים – כניסה ללא תשלום.
פירוט הפעילות
פעילות אפיית מצות וסיורים לפני פסח
סדנת אפיית מצות – ברחבת הקפיטריה – 15:00-18:30, בכל חצי שעה, סדנה אחרונה בשעה 18:00
הפעילות ללא תשלום לכלל הציבור, בשיתוף המועצה לשימור אתרים, הפעילות בהרשמה מראש
סיורים מודרכים למשפחות בכל שעה עגולה: 15:00, 16:00, 17:00, 18:00. משך הסיור: כשעה
חמישי 18.4 בין השעות 15:00-19:00
סודות המצודה
משחק משימות וניווט, להכרות עם המקומות המעניינים במצודה ועם הגלריות החדשות של המוזיאון. מתאים למשפחות עם ילדים בגיל 9 ומעלה.
משך המשחק: שעה עד שעתיים.
הזנקה לפעילות - החל משעה 10:00, בכל חצי שעה. הזנקה אחרונה בשעה 16:00
תאריכים: רביעי 24.4, חמישי 25.4, שישי 26.4
סיור מודרך – בעקבות עולי הרגל
סיור מודרך בנושא פסח ועליה לרגל וכולל עליה לתצפית. מותאם למשפחות מגיל 5 ומעלה. הסיור כולל מפגשים עם שחקנים. משך הסיור: כשעה. סיורים בעברית בכל שעה עגולה, סיור ראשון בשעה 10:00, סיור אחרון בשעה 16:00. (שישי סיור אחרון בשעה 13:00). סיורים באנגלית בשעה 11:30, 14:30 (שישי 11:30 בלבד)
תאריכים: רביעי 24.4, חמישי 25.4, שישי 26.4
סיור בתערוכת אסכולת ירושלים
סיור בתערוכת 'רוח אבן' בגלריה החדשה במגדל דוד, החלק הראשון של תערוכת 'אסכולת ירושלים', בעקבות מאה שנות יצירה ירושלמית. התערוכה מציגה אמנות עברית בירושלים עד לשנות ה-50 של המאה העשרים. זוהי מחווה ל"תערוכות מגדל דוד", תערוכות האמנות העברית הראשונות בישראל שהוצגו בדיוק באותו מקום – מצודת מגדל דוד, לפני כמאה שנים. בין האמנים והיוצרים שמוצגים בתערוכה: בוריס שץ, זאב רבן, ראובן רובין, יוסף זריצקי, אלזה לסקר שילר, אנה טיכו ועוד.
אוצרות: טל קובו
סיורים מודרכים בעברית בתערוכה (כלול במחיר הכניסה למוזיאון): רביעי, חמישי בשעה 14:00, שישי בשעה 10:00.
סיור שקיעה על חומות מצודת מגדל דוד – בתשלום נפרד
בשעה היפה של היום, לעת שקיעה, נצעד על חומות המצודה ונטפס על מגדליה לתצפיות מרהיבות על ירושלים, החדשה והעתיקה. הסיור כולל עלייה לצריח המפורסם של מגדל דוד, סמלה של ירושלים, הצצה לגלריות החדשות של המוזיאון ונשנושים משמחים (כשר לפסח לאוכלי קטניות).
נקודת מפגש: קופות המוזיאון בהרשמה מראש
חול המועד פסח 24/4, חול המועד פסח 25/4, בשעה 17:30 | משך הסיור כשעתיים
70 ₪ למבוגר/ת 50 ₪ לילד/ה 35 ₪ לתושבי קו העימות
סיור קרובים קרובים: בין פסח לפסחא
בתקופת האביב חלים שני חגים מהחשובים במעגל השנה היהודי והנוצרי: חג הפסח, שהוא חג החרות וחג עלייה לרגל לירושלים; והפסחא, יום תחייתו של ישוע לאחר צליבתו. נצא לסיור בין אתרים שונים במגדל דוד ובעיר העתיקה, שימחישו לנו את ההיסטוריה, המקורות לשני החגים והקשר ביניהם.
הסיור כולל ביקור במגדל דוד מוזיאון ירושלים, חדר הסעודה האחרונה במנזר סנט מרק וחפירות הכותל בגן הארכיאולוגי ירושלים.
נקודת מפגש: מגדל דוד מוזיאון ירושלים. בהרשמה מראש.
רביעי 24.4 חול המועד פסח | 12:30-10:00, שישי 26.4 חול המועד פסח | 12:30-10:00
מחיר: 55 ₪, 35 ₪ לתושבי קו העימות ולמשרתי ומשרתות מילואים
סיור בין שמיים לארץ: סיור באתרי הר ציון וכנסיית הדורמציון המחודשת
להר ציון מקום מיוחד בקרב יהודים, נוצרים ומוסלמים, ובו אתרים היסטוריים המשקפים את חשיבות המקום לשלוש הדתות. כבר בתקופה הביזנטית נבנו בהר אתרים המייחסים לו חשיבות דתית ונערכו בו טקסים דתיים. אתרים אלה מייחסים להר את מקום קבורתו של דוד המלך ומקום הסעודה האחרונה של ישוע ותלמידיו. לאורך השנים עבר ההר בין ידיים שונות, ויכוחים וסכסוכים. במתחם בולט מבנה עוצמתי שנבנה בראשית המאה ה-20 בסגנון ניאו-רומנסקי, עבור המסדר הבנדקטיני. זוהי כנסיית הדורמציון המוקדשת למרים אם ישוע, שעל-פי המסורת נפלה כאן לתרדמת נצח.
כיצד היה ההר לקדוש עבור שלוש הדתות? מה היה היחס ביניהם לאורך ההיסטוריה? ומה קורה היום בהר ציון? זאת ועוד בסיור שבו נבקר בקבר דוד ובכנסיית הדורמציון, שנפתחה לאחרונה לקהל לאחר שיפוץ מקיף.
נקודת מפגש: שער ציון
חמישי 25.4 בשעה 10:00. משך הסיור כשעתיים.
מחיר: 55 ש"ח | 35 ש"ח לתושבי קו העימות
מופע המלך דוד – מופע לילי על חומות המצודה
על רקע תפאורת מצודת דוד העתיקה ושמי הלילה הירושלמיים הקסומים, מתעוררת דמותו המיתולוגית של דוד לאורך השנים – כנער, רועה צאן, לוחם אמיץ, משורר ומוזיקאי; דרך העוברת בנתיבים היסטוריים, אשר הובילו אותו לתפקיד חייו כמלך וכמנהיג דגול בראשית ההיסטוריה היהודית. המופע האור־קולי הוא גם מחווה לאומנים, אשר זיהו את דמותו רבת הפנים של דוד, ויצרו לאורך השנים יצירות קלאסיות בהשראתו.
המופע נפתח בסיור וירטואלי בין יצירותיהם של שאגל, מאטיס, מיכלאנג'לו ועוד רבים וטובים, וממשיך לתוך תמונות מחייו של דוד, הנשזרות לתוך סיפוריה הייחודיים של ירושלים.
המופע מוקרן באמצעות מערכת מקרן לייזר מהמתקדמות ביותר בעולם, מלווה בסאונד מקורי ותסריט מלוטש. כל אלה מתאחדים לחוויית צפייה ההופכת את המבקרים לחלק מפיסה משמעותית ביותר בהיסטוריה היהודית. המופע מוקרן בשפה בין־לאומית של סאונד ומראות, ומתאים לכל אחד ואחת, בכל גיל, מכל דת ומכל לאום.
* יש לקחת בחשבון עומסי תנועה והחניה המאפיינים את סביבת העיר העתיקה ולתכנן את ההגעה בהתאם. לא תתאפשר כניסה למאחרים. משך המופע כ-40 דקות.
מחיר: 67 ₪ למבוגר, 57 ₪ לילד
https://tod.org.il/event/the-king-david-show
החיזיון הלילי
כיצד מספרים סיפור בן אלפי שנים, רצוף באירועים שעיצבו את ההיסטוריה של ירושלים?
בואו לראות, לשמוע ולחוות בחיזיון אור־קולי חדשני, המוקרן על חומת מצודת מגדל דוד, בין שביליה הנסתרים ושרידיה העתיקים. דמויות מוחשיות, סאונד מקורי ותסריט קצבי ומלוטש חוברים לחוויה יוצאת דופן, המאפשרת לצופים לצאת למסע היסטורי בן אלפי שנים. באמצעות מערכת מקרן לייזר מתוחכמת וחדשנית עולות דמויות וירטואליות של מלכים שקמו ונפלו, מבנים מקודשים שנבנו על אדמתה של העיר, צבאות שלחמו למענה, וכן תרבויות, דתות ומיתוסים שצמחו מתוכה. מוזמנים לצפות ולהתרגש מסיפוריה המרתקים והייחודיים של ירושלים, שמתעוררים לחיים על רקע תפאורת העיר העתיקה. החיזיון מוקרן בשפה בין־לאומית של סאונד ומראות, ומתאים לכל אחד ואחת, בכל גיל, מכל דת ומכל לאום.
החיזיון הלילי מונגש על-ידי תיאור קולי עבור אנשים עם עיוורון ולקויות ראייה.
*בשל אופי המופע ותנאי המקום לא תתאפשר כניסה למאחרים. יש לקחת בחשבון עומסי תנועה והחניה המאפיינים את סביבת העיר העתיקה ולתכנן את ההגעה בהתאם. משך המופע כ-40 דקות.
מחיר: 67 ₪ למבוגר, 57 ₪ לילד
https://tod.org.il/event/the-night-spectacular
המוזיאון פתוח 7 ימים בשבוע כולל ערב החג והחג
שעות פתיחת המוזיאון: 9:00-18:00 (קופות פתוחות עד 17:00)
שעות הפעילות: 10:00-18:00 (בשישי עד 14:00)
לפרטים נוספים, הרשמה ורכישת כרטיסים באתר מוזיאון מגדל דוד