ע״פ פרסום the marker; חברת מנועי בית שמש, שמתמחה בייצור חלקי מנועי סילון ובשיפוצם, עלולה להיפגע מהשעיית פרויקט של 45-35 מיליון דולר. החברה, שבשליטת כלל תעשיות (36%) והמנכ"ל אבנר שחם (27%), קיבלה דיווח על החלטתה של חברת בומברדייה (Bombardier) לעצור את פרויקט ייצור מטוס המנהלים Learjet 85 בשל ביקוש חלש.
ההחלטה של בומברדייה עלולה להעמיד בספק את מימושו של הסכם שנחתם באפריל 2010 בראשי תיבות בין מנועי בית שמש לבין חברת MTU Aero Engines שעל פיו מנועי בית שמש היתה אמורה להשתתף בפרויקט המשך לתוכנית RRSP ׁ(השתתפות בסיכון ובהכנסות) שתחזית הכנסותיו למנועי בית שמש היא 45-35 מיליון דולר ב־20 השנים הקרובות.
מנועי בית שמש היתה אמורה להיות קבלן משנה בפרויקט לייצור ושיווק גרסת המשך של מנוע שמפותח ומיוצר על ידי חברת פראט אנד וויטני קנדה ועל ידי MTU. גרסת המשך זו שנקראה PW307B יועדה למטוס המנהלים החדש Learjet 85 שבומברדייה התחיייבה לייצר.
מנועי בית שמש הרוויחה 2.4 מיליון דולר במחזור של 55.7 מיליון דולר בינואר ספטמבר 2014 בהשוואה לרווח של 2.9 מיליון דולר במחזור של 56.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב־2013. מנועי בית שמש נסחרת בשווי שוק של 42 מיליון דולר לעומת הון עצמי של 40 מיליון דולר לאחר עליה של 30% ב־12 החודשים האחרונים.