מאמן הכדורגל הרצל ביתן (58), תושב בית שמש, כבר למעלה מעשור מאמן ביד רמה כדורגלנים צעירים וגם כדורגלניות צעירות. לפני שתי עונות הוא החל לאמן קבוצת כדורגל (בנות) שמרבית שחקניה מתגוררות בבית שמש וברמת בית שמש. מדובר בקבוצת הכדורגל הפועל נחלת יהודה שפועלת בליגה המקצוענית לנשים.

אתמול, רביעי, קבוצת הנשים פתחה את העונה במשחק ליגה ראשון מול הפועל באר שבע אשר בסיומו ניצחה את הקבוצה מבירת הנגב בתוצאה של 4:2. ביטן, שבעבר הוביל את קבוצת הנשים של קרית גת לאליפות המדינה, בשיחה עם שמשנט חושף מהן המטרות שלו ושל קבוצתו לעונה החדשה ובאלו קשיים הם נתקלים. 

 

מהן המטרות שלכם העונה?

"המטרות שלי הן קודם כל להקנות לשחקניות יסודות וערכים כאשר האדם לפני השחקן. אחרי כל שחקן יש את האדם באישיות שכוללת כבוד הדדי. חשוב לי גם שכל הבנות ילכו בסוף האימון עם תחושת ערך מוסף וחיוך גדול. המטרה בסופו של דבר היא קידום ושדרוג שחקנים. להגיע לכל אימון כאילו מדובר באימון הראשון". 

 

 

מה דעתך המקצועית על הכדורגלניות שמשחקות תחתיך?

"בהתחלה כשלקחתי את הקבוצה, הבנות לא ידעו לתת פס. לשמחתי במהלך העונה שעברה הן מאוד התקדמו ואף ניצחו לא מעט משחקים. רואים את השיפור וההתקדמות של כל אחת ואחת מהן".

יש כדורגלניות שיכולות להגיע לנבחרת הנשים? 

"הקבוצה מורכבת מ-80% דתיות ו-20% חילוניות וכולן מוכיחות מחדש שהן ברמה טובה. הבולטות ביותר הן בת-אל צבר ואביטל קופפר, שתיהן כדורגלניות ברמה גבוהה ואין לי ספק שהן עוד יתקדמו ויגיעו רחוק".

 

 

מהיכן אתם מקבלים סיוע?

"אנחנו מקבלים סיוע רב מנחלת יהודה. הסיוע כולל ציוד, ביגוד לאימונים, תלבושות למשחקים וכל מה שצריך על מנת לאמן קבוצת כדורגל. כמובן שגם מחלקת הספורט של עיריית בית שמש תומכת בנו ומאפשרת לנו להשתמש במגרש האימונים ואף מגייסת נשים לקבוצה. זה המקום להודות לסגן ומ"מ ראש העיר משה שטרית על התמיכה הגדולה, למנהל אצטדיון הכדורגל אסף עזו על העזרה האינסופית וכמובן לאיציק קניזו ועמוס מימוני שמסייעים בכל מה שנדרש".

מילה אחרונה לתושבי בית שמש והסביבה.

"אני מאוד אוהב את העיר ואת התושבים הנפלאים. יש כאן חום ואהבה שאין בשום מקום אחר. אני מאחל לכולם רק טוב ואושר. מבחינה מקצועית, כל הורה חייב להבין שמעבר לזה שרוצים שהילד יתקדם ויגיע למועדון גדול - חשוב שהילד ייהנה, ירגיש ביטחון והערכה ושיגיע בכיף לכל אימון. לא משנה בן כמה הוא ועד כמה הוא מוכשר. רצוי להכין אותו מנטאלית ומקצועית לכל שלב בתחום הכדורגל. בהצלחה לכולם".