לוחמי האש מחוז ירושלים התמודדו גם ביממה האחרונה עם גל של הצתות וזריקת בקבוקי תבערה במוקדי החיכוך ובמרחבי קו התפר.
שני רכבים בבעלות יהודית על ידי בקבוקי תבערה בשכונת אבו טור בירושלים. שריפת יער פרצה בין עין ראפה לשואבה, גם כאן עם חשד להצתה.
בעקבות מקרי שריפה וניסיונות הצתה רבים במעלה החמישה, עופרית, תרקומיא, מבוא חורון ועוד מספר מוקדים, הועמדו צוותי כיבוי בכוננות בקרבת מקום על מנת לתת מענה מהיר במקרה הצורך.
ארבעה אירועי הצתה במסגרת הפרות סדר אירעו בשכונות מזרח ירושלים (סילוואן, א-טור, הר הזיתים ודרך שכם)
שלושה אירועים אירעו בשכונות דרום העיר (יער השלום, רחוב נעמי ואום טובא)
שישה אירועים בבית חנינא שועפט
ארבעה אירועים אירעו בגזרת בית שמש, בעיקר בשטחים פתוחים ומיוערים.
בין התופעות להן נחשפים לוחמי האש קיימת גם הפעולה הנלוזה של "אירועי משיכה". אירועים בהם נקראים לוחמי האש לקריאת שווא ואז תוקפים את רכב הכיבוי פורעים באבנים וזיקוקים.
טפסר ניסים טויטו, מפקד מחוז ירושלים: "אנו מודעים היטב לאיומים הקיימים בשטח ופרסנו את הכוחות בהתאם. צוותים רבים עומדים בנקודות הזנק קרוב למוקדי החיכוך, בשכונות ויישובי קו התפר על מנת לקצר עד כמה שניתן את זמן התגובה"
אדי אהרונוף, רמ"ד דוברות והסברה.
תמונה ארכיון. צילום דוברות כב"ה מחוז ירושלים.