לכבוד פרופ' רוני גמזו  מר שחר טל 

מכובדי, שלום רב, 

בהמשך לשיחתנו עם מר שחר טל אנחנו מעלים כאן את עיקרי הדברים העומדים מאחורי עמדתנו החד משמעית שיש להימנע מהגבלת התנועה בשכונות בבית שמש וסגירת מערכת החינוך: 

1.נתוני התחלואה בבית שמש מצביעים על כך שעיקר העלייה במספר החולים המאומתים נובע מאירוע בישיבה קטנה אחת )אורחות משה( בה לא ניתן סיוע לטיפול מהיר ולמעלה ממחצית תלמידי הישיבה )כמאה תלמידי( חלו והדביקו את סביבתם 

2.ניתן לראות שכ 80% מהתחלואה ברמה א' היא פועל יוצא של האירוע האמור. נדגיש כי עוד באותו הערב של התגלות ההתפרצות הישיבה פנתה העירייה בבקשה לקבלת סיוע ולפינוי כלל תלמידי הישיבה בזמן אמת מן העיר. אנו מעריכים כי צעד שכזה היה מצמצם את היקף האירוע . 

3. למותר לציין שכעת האירוע מנוהל והחולים ומי שבא איתם במגע מנוטרים ומבודדים. 

4. יתירה מזו אחוז המאומתים הגבוה שרואים היום הוא תוצאה ישירה של התמקדות בתלמידי אותה הישיבה ולכן אין לשקללו בציון העיר בכללותה. 

5.עד ל31 באוגוסט 2020, ירד קצב התחלואה בעיר והמספרים העידו על הצלחת הפעולות שנקטה העירייה בהסברה ובבידוד מאומתים כמו גם על הפנמת כללי הזהירות על ידי התושבים. 

6.בנוסף יש לציין ש 97 מתוך החולים הפעילים כעת בבית שמש נמצאים בישיבות מחוץ לעיר, לא נדבקו בעיר ואינם באים במגע עם תושביה. 

7.לאור זאת נדרש להמתין מספר ימים על מנת לקבל את תמונת המצב בפועל ולהימנע מקבלת החלטות בעלות השלכה עמוקה על העיר. 

8.השבתת מערכת הלימודים לצד סגירת שכונות וסגר לילי על כל העיר הן בעלות השלכות כלכליות וחברתיות קשות, ערב ראש השנה, אלפי משפחות, מרביתן ברכות ילדים ,תמצאנה עצמן מרותקות לביתן, נפגעות בפרנסתן ועם יכולת מוגבלת לנהל אתת שגרת יומן. 

9.עסקים רבים שמצליחים אך בקושי להתאושש מעט מהפגיעה הכלכלית העצומה יחוו מכה אנושה נוספת לסיכויי השיקום. 

10.הפעלה אפקטיבית של סגר תחייב נוכחות של כוח אכיפה גדול במיוחד, שיקיף את השכונות וימלא את רחובותיהן, אירוע מצמית לב לכשעצמו. 

11.שנת הלימודים בבית שמש נפתחה בחגיגיות רבה מתוך מאמץ מופלא לתחזק חיוניות ולנהל מערכת שעות מפוצלת מרוחקת ומאותגרת. השבתת הלימודים במפתיע תגדע באופן הרסני את התהליכים שהחלו בבנייתם. 

12.בבית שמש מרקם אנושי ייחודי ואנו פועלים ללא לאות לייצר טוב משותף ושיח מכבד.

לאורך כל העת אנו טוענים כי לאמון ולשיתוף הפעולה של הציבור ישנו משקל מכריע בהתמודדות עם הנגיף.

13.חלק אין סופי בחשיבותו של מהלך בניית האמון הוא נטיעת ההכרה שהקפדה על הכללים וההנחיות תאפשר ניהול שיגרת חיים המאפשרת קיום מנהגים ופעולות משמעותיות. מנגד אם חרף ההקפדה האוכלוסייה מוצאת עצמה שוב ושוב משלמת מחיר כבד נגדעת הנכונות לקבל את הכללים וההנחיות ולהצטמצם בעבורם. 

14.ניסיון הסגרים הקודמים, יצר העדר מוחלט של אמון מצד תושבי השכונות אותן מבקשים להכניס לסגר והחלטה על סגר נוסף תהיה מכה אנושה לאמון הציבור שרובו הגדול מקפיד על הכללים, קלה כחמורה ומוצא עצמו שוב ושוב משלם מחיר בגלל קומץ וללא פרופורציה למדיניות הכללית ברחבי הארץ.

15.בבית שמש מתקיימת פעילות איכותית סביב השעון לפינוי מאומתים, בידודם ודאגה למחסורם. יש מהלכים מתמשכים של הסברה ועזרה למבודדים, מאמץ לסייע ולעודד בעלי עסקים לפעול תחת המגבלות. הוגבר היקף הבדיקות לכלל האוכלוסייה ויש ניטור  בכל רגע של מצב הדברים בכל חתך אפשרי על מנת לנהל במדויק את ריכוז המאמצים. 

16.אנחנו מציעים כחלופה להשבתת הלימודים וסגירת שכונות לבצע לאלתר את הפעולות הבאות: 

לשנות לאלתר את מגבלות הזכאות לפינוי ולתת מענה לפינוי מלא של כל המאומתים. 

להרחיב משמעותית את מערך הבדיקות כך שכל המעוניינים בכך יוכלו להיבדק. 

לתת בידינו אמצעים מלאים וסמכות להקים מערך חקירות אפידמיולוגיות 

לתת אמצעים שיאפשרו בידוד מיטבי של מאומתים וסביבתם לאורך כל זמן הבידוד הדרוש להם. 

להגביר אכיפה בעיר, ולהקים יחידת רכזי קורונה שכונתיים. תכנית שהתחלנו להפעילה כפיילוט ויש חובה להרחיבה . 

להעמיד תקציב לפתרונות מידיים במקרה של אירוע דומה במוסד לימ

לצד כל אלה אנחנו דורשים כי כל החלטה תלווה בהבנה משותפת של השלכותיה ,מתן זמן מתאים להערכות ולהסברה ומתן כלים מלאים להתמודד עם כל סיטואציה שנכפית על התושבים. 

לאור כל האמור אנו סבורים כי בצעדים שהוצעו על ידיכם אין את התועלת הדרושה בימים אלה לעיר בית שמש ואנו קוראים להימנע מביטול לימודים ומהגבלת תנועה בעיר התושבים. 

בברכה, איתמר ברטוב. 

העתק: ראש העיר – ד"ר עליזה בלוך.

רועי לחמנוביץ | דובר עיריית בית שמש.