לאחרונה הגיע לסיומו המחזור הראשון של האקסלרטור הטכנולוגי מעוף-טק בית שמש. התכנית, שהוקמה על ידי מעוף, מערך השטח של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה, בניהול חברת סינובייט, נפתחה בשנה שעברה עם מיזמים טכנולוגיים תושבי בית שמש והסביבה, בתחילת דרכם. במשך כחצי שנה קיבלו היזמים כלים וידע כדי לקחת רעיון טכנולוגי טוב ולהפוך אותו לסטארט-אפ.
באירוע דמו דיי חגיגי שנערך בהשתתפות ראש העיר ד"ר עליזה בלוך, מנהלת התכנית במשרד הכלכלה, ד"ר נורית אייל, משקיעים וצוות סינובייט ומעוף, הציגו היזמים בצורה מקצועית את המיזם שלהם ולבסוף נערכה תחרות, בה הצביע הקהל למיזם המוצלח בעיניו, לפי מספר פרמטרים. הסטארט-אפ המנצח של האקסלרטור הוא "Silbotech". הצוות מייצר קופסת אוכל חדשנית השומרת על הארוחה טרייה וקרה כל היום ומחממת את האוכל לטמפרטורה הרצויה בלחיצת כפתור.
צוות המיזם, אביעד כליפא ואסף דרי הם בני דודים תושבי העיר, אליהם הצטרף היזם כרמי בוגוט.
ראש העיר בית שמש, ד"ר עליזה בלוך אמרה באירוע כי היא מתרגשת לסגור מעגל מאירוע פתיחת האקסלרטור בעיר, בו שמעה על המיזמים בתחילת דרכם. היא הוסיפה את הערכתה הרבה ליזמים שעובדים, משקיעים ומעיזים ואיחלה הצלחה רבה לסטארטאפים החדשים בבית שמש.
חגי שאנני, מנהל התכנית מטעם מעוף-טק: "לפני כשנתיים וחצי, עם פתיחת סניף מעוף בבית שמש, נפתח עידן חדש בכל מה שקשור בקידום היזמות והעסקים בעיר. לפני כשנה עלינו מדרגה ופתחנו גם את המאיץ למיזמים טכנולוגיים בבית שמש. לשמחתנו הרבה, המאיץ הפך לאבן שואבת למיזמים טכנולוגיים שביקשו להתקבל לתוכנית גם מתל אביב, ירושלים ועוד. אני סקרן לראות מי יהיו היזמים המקומיים שידעו לקפוץ על ההזדמנות המצוינת הזאת ויצטרפו עכשיו למחזור השני במאיץ, שנותן מעטפת מקצועית ברמה הכי גבוהה לקידום המיזם שלהם.
את המחזור השני יוביל המנהל המקצועי מטעם חברת סינובייט, מר אדם גריי, סטארטאפיסט ותיק אשר הוביל הקמת אקסלרטור בין-לאומי בתל אביב ובעלים של חברת POC אשר מציעה קורסי בדיקת היתכנות לרעיונות וקורסי מכינה לאקסלרטורים.
חברת סינובייט, המנהלת מקצועית את האקסלרטור, עוסקת בבנייה ובניהול של מרכזי חדשנות ומאיצים טכנולוגיים בערים וברשויות מקומיות. למנהלי Cinnovate ניסיון עשיר ומשמעותי של למעלה מ- 20 שנה בקידום יוזמות ופרויקטים טכנולוגיים וחברתיים בינלאומיים.
צוות התכנית נערך בתקופה זו לקראת המחזור השני, שצפוי להיפתח בחודש פברואר. ההרשמה לתכנית פתוחה עד אמצע חודש ינואר, לאחריה ייערכו מבחני קבלה, והמיזמים שיקבלו את הניקוד הגבוה ביותר יזכו להצטרף לתכנית.
המיזמים ילוו במנטורים מקצועיים, אנשי שיווק ומומחים בתחומים שונים והם יקבלו הנחיה אישית וקבוצתית בנושאי פיתוח מוצר, פיתוח עסקי, שיווק, גיוס משאבים, ניהול ועוד. בנוסף, ישתתפו היזמים בסיורים מקצועיים ובמיטאפים בנושאי יזמות מגוונים, עם גורמים מובילים בתחומם.
היזמים יהנו מסביבת עבודה נוחה המותאמת עבורם במתחם המשרדים הייטקיסטי של TEAMUP בבניין "ביג".
פרטים והרשמה למחזור השני: https://cinnovate.vp4.me/Bet-shemesh2