מה מציעה עיריית בית שמש לציבור בחג הסוכות, או איך הופכת עיריית בית שמש את חג הסוכות לשמח יותר? כאן דיווחנו על פעילות יזומה אחת, פעילות שתתקיים בתל בית שמש והיא מיועדת לכלל הציבור.
בחלוקה לפי שכונות הנה רשימת האירועים, בעיר הוותיקה- באולם ברנקו וייס תופיע ביום שלישי בחול המועד תזמורת אנדלוסית. איזה? תזמורת אנדלוסית עם אמיל זריהן אולי, תזמורת אנדלוסית אשדוד, ירוחם, בית שמש? המודעה שפרסמה העירייה חסרת פרטים. מי שמעוניין יצטרך לחפש בעצמו.
ביום ג תקיים ראש העירייה קבלת פנים בסוכה שתוקם לכבודה בכיכר נעימי. זו היסטוריה, בפעם הראשונה מזמינה אשה, ראש העיר לסוכה. אף על פי שאישה פטורה ממצוות סוכה, היא זוכה למצווה אם יושבת בה ומארחת בה ציבור. מעניין מי יתלווה אליה לישיבה הזו, האם סגניה כולם, ועוד שאלה, מי מהרבנים המקומיים יעלה ויבוא לסוכתה של ראש העיר? מה שכן העירייה מבטיחה כי מי שיבוא לסוכת ראש העיר עם ילדים, יזכו אלה להפעלות בחצר. בסוכה תתקיים גם שירה בציבור. נו, עליזה בלוך גם מזמרת…..
יום רביעי הוא יום השיא בפעילות החג, תל בית שמש כבר אמרנו, וגם המופע המרכזי פסטיבל בית שמש עם אמנים. מי מופיע בפסטיבל? ניחשתם נכון, חנן בן ארי, אמן הבית של העיר בית שמש, אמן מרכזי, יחד איתו יופיעו בני פרידמן ומאיר גרין, בציבור הכללי לא כל כך מוכרים, מוכרים הרבה יותר בציבור אנגלו סכסי וחרדי. בערב תהיה הרקדה בכיכר נעימי.
עוד ביום רביעי מופעים ברמה א אולם ספורט של אנטבקה – מיועדת לציבור הנשים. בחפציבה מופע לילדים, ומתנ"ס רמה א עולים לרגל- מסע אל קורדובה.
יום חמישי, בבית שמש הוותיקה עדיף שתתרכזו בהכנות לשבת, כל המופעים מתקיימים בשכונות החרדיות. בקריה החרדית, מופע ילדים, ברמה א הופעה לילדים עם צרכים מיוחדים, וברמה ג מופע שירה וזמרה.
הקפות שניות, חלק אופייני לשמחת סוכות, יום ג במוקדים בבית שמש הותיקה קול שלום ואליהו ברח הרצל, ובקלמן מגן ביכ"נ קרן מגן דוד. יום ד ברמבש ג, וביהכ"נ אוהל עופרה וביהכ"נ חסד לאברהם.
מוצאי שמחת תורה יתקיימו שני אירועים בבית שמש הותיקה, ביהכנ"ס שיבת ציון, וביהכ"נ עץ חיים ברח החלוצים.
גם בבן עזאי, וגם בבן איש חי וברמה ג' יתקיימו אירועים במוצאי שמחת תורה. כל הפרטים מופיעים בחוברת שהופצה דיגיטלית
בתמונה- אירוע בתל פסח שתע"ט