מה ההסדר המתגבש בין הורי בר אילן לבין אגף החינוך בעיריית בית שמש? אם יש הסדר, מדוע העירייה אינה מפרסמת אותו? לפחות על פי טון הדברים שנשמעו מכיוון לשכת ראש העיר זו אינה מוכנה לנהל מו"מ או שיח עם מפגינים: "בחרתי לפתח אטימות לצעקנות ולקולניות. קיבלתי עיר שחסרות בה אלף כיתות לימוד. חלק גדול מהילדים החרדים לומדים בקראוונים בדירות שכורות ומבנים לא ראויים". אמרה עליזה בלוך בראיון לכיכר השבת. " זה שחבורה של אנשים צעקה השמיצה ודיברה לא יפה לא הפכה את הבקשה שלה ללגיטימית. מי שצועק ומדבר לא יפה לא יקבל שירות".
ובאותו ריאיון אין מילה אחת על ההסדר שהתגבש בין אגף החינוך לבין הורי ילדי בר אילן, והיא הרי הממונה על אגף החינוך.
איך פתאום יש שקט. בלי מו"מ, בלי הסכם. צריך להוסיף מיד סימן שאלה. איש לא מסר ולא מוסר פרטים על ההסכם בין הצדדים. היה משבר, משבר גדול, שכלל הפגנות, השמצות, עימותים בין ההורים, וכאשר ישנו הסדר כלשהו, אפילו התקשורת חסרה הודעה שתצא אליה מדוברות העירייה.
אז מה נסגר? סגן ראש העירייה משה שיטרית ניאות לספר על מה שהוא קיבל עליו לתרום להרגעת הרוחות, להעמיד את מתנ"ס גוונים למספר ימים עד יום חמישי שעבר. הילדים נותרו שם עד היום, יום שלישי, איחור של ארבעה ימים. ילדי בר אילן הוסעו ע"ח העירייה לרמת בית שמש א ושהו במתנ"ס גוונים למדו באולם המופעים, חלקם בחדר הכושר.
חזרה להסדר, לפי מקור המצוי בסכסוך, סוכם שהילדים, 95 ילדים במספר, יוסעו למתנ"ס גוונים בשלב הראשון. בשלב השני יועברו למקום אחר, ואחרי החגים יקבלו מקום משכן קבע. היכן משכן הקבע? עדיין לא ברור.
והילדים במקום להסתגל לכיתת לימוד הם מוצאים עצמם מתרוצצים באולם מרווח, עם בימת תיאטרון או מזרנים לדקץ עליהם. מי אמר שבית שמש אינה מחנכת לאומנות?