"נהג הרכב נראה לי חשוד, סימנתי לו לעצור ושאלתי אותו שאלה. הוא התחיל לגמגם והבחנתי בבלוני גז בחלק האחורי. הבנתי שמשהו לא תקין והחלטתי לדומם את המנוע כדי שלא יברח. כאשר הגוף שלי היה בתוך הרכב הוא תפס לי את היד והתחיל בנסיעה מהירה.
"קפצתי פנימה, שלפתי את האקדח וכיוונתי אליו. הבנתי שאם אני יורה, כנראה שאני מתפוצץ עם הרכב. הדפתי אותו אל מחוץ לרכב והתגלגלנו ביחד החוצה. הגיעו שני לוחמים שלי ונטרלנו אותו. החבלן הציץ לתוך הרכב ואמר לנו: 'חבר'ה, זה רכב תופת. תעופו מפה כמה שיותר מהר".
במילים אלו תיאר קצין משמר הגבול, מפקח ישורון צורן, באזני המפכ"ל ומפקד מג"ב את רגעי ההשתלטות על המחבל שנסע במכונית תופת לשטח ישראל. מכונית התופת הכילה בלוני גז ומטעני חבלה עם חומר נפץ רב. ערנותו של הלוחם, חתירתו למגע וקור הרוח של צוות הלוחמים מנעו פיגוע קטלני שיכול היה לגבות חיי קורבנות רבים.
"עשיתם פה מעשה גבורה אמתי. הערנות שלכם והדרך בה התנהלת פשוט הצילה חיים. יישר כוח לך, לחברי הצוות ולכל היחידה", החמיא המפכ"ל לצורן.
הידיעה באדיבות משטרת ישראל
הידיעה באדיבות משטרת ישראל