הרצון והשאיפה של עיריית בית שמש לפתח  ולקדם תעשייה ממשיך לבלוט ביוזמות  מצד הגורמים השונים. היום מקיימת ראש העירייה מפגש שולחנות עגולים, מפגש שני, מפגש שמוגדר בידי יוזמיו, שלב ביצוע.

במקביל  לרעיון זה ובלי כל קשר מחפשת החברה הכלכלית של העירייה לאייש משרה חדשה- מנהל לאיזורי התעשייה. ייעוד התפקיד הוא ניהול איזור התעשייה מול היזמים הפוטנציאליים ומשרדי הממשלה.  מי שיתקבל לתפקיד יידרש לפעול לאיתור ומשיכת יזמים רלבנטיים וליוויים  מול משרדי הממשלה בתהליך קבלת הקצאות המגרשים ועד הקמת המפעלים.

אגב לא מדובר במשרה חדשה, בעבר היה מנהל לאזורי התעשייה ממנו התפתח השינוי של הקמת מינהלת איזורי תעשיה, היה הבסיס ממנו צמחה החכ"ל- היא החברה הכלכלית.

על בעל התפקיד הנדרש לטפל בתחזוקת איזורי תעשיה בעיר, וייצוג הצרכים השוטפים של איזורי התעשייה. בבית שמש קיימים מספר איזורי תעשיה, הצפוני (שד' יגאל אלון וסביבתו), המערבי ואיזור תעשיה נשר (גב המשטרה).  בנוסף קיימים עוד 3000 דונם ממתינים ליזמים, חלקם  בהליך שיווק.

החברה הכלכלית היא זרוע  ביצועית לקידום התעשייה בעיר, במקביל אליה, ראש העירייה הטילה על שותפה הקואליציוני הרב ישראל מנדלסון מסיעת הבית היהודי את תפקיד הממונה על קידום תעשיה.  מהמועמד נדרשות התכונות הבאות להיות בתפקיד: אמינות ומהימנות אישית, יוזמה ומעוף, קפדנות ודייקנות בביצוע, הבנה ותפיסה, כושר למידה, מיומנות טכנית ותפיסה מיכנית, שקדנות וחריצות, יכולת התבטאות בכתב ובע"פ. תכונות ניהול וארגון (כולל תקשורת), יכולת קבלת החלטות, כושר ניהול עובדים והנעתם, כושר עבודה בצוות, יכולת ארגון ותכנון, יכולת תיאום פיקוח ובקרה, סמכותיות, נשיאה באחריות קיום וטיפוח יחסים בינאישיים, כושר הבעה בע"פ ובכתב, כושר ניהול מו"מ, יכולת ייצוג הרשות, בפני גורמים חיצוניים, טיפול בו זמנית במספר נושאים, התמדה ויכולת פתרון בעיות".

עכשיו נותר לראות מיהו האיש שיכול  לעמוד בכל  הדרישות האלה, זאת בנוסף כמובן לכשירות, תואר מתאים, אחד מתנאי העמידה בתנאי סף של השכלה  גבוהה.  ואחרי שימצאו את המוכשר הזה יצטרכו לבדוק האם ההחלטה לכופפו למנכ:"ל החברה הכלכלית נכונה או שאולי עדיף לממונה על  תיק תעסוקה מסחר ותעשיה בעיר.

המכרז ייסגר ביום רביעי הקרוב, רק מועמדים ראויים יוזמנו לריאיון. וועדת הבחירה תבחר את המועמד המתאים ביותר מבין המועמדים אשר זומנו לריאיון בהתחשב בניסיון המועמד המוצע.

בתמונה: כיכר ע"ש נחשון באיזורי התעשיה המערבי