חדשות
אלי כהן הודיע: לא מתמודד בבחירות הקרובות למועצת העיר
במכתב שפרסם סקר את הנעשה בשנים האחרונות ואת סיבותיו להחלטה זו
פורסם בתאריך: 21/06/2026 10:00
אחיי ואחיותיי שלום לכולם,
לפני שש שנים יצאתי למסע מרתק למען בנייתה של חברה ציונית דמוקרטית ושוויונית בבית שמש שהינה בבואה של החברה הישראלית .
ניהלתי יחד עם חברי הטובים וחצי מתושבי העיר מערכת בחירות שהיוותה תקדים במאבקים הפוליטיים המקומיים בארץ.
יצרתי לראשונה ובפעם היחידה חזית ציונית מאוחדת,יחדיו הובלנו מאבק ציבורי עממי ציבורי משמעותי ולאחר מאבק משפטי צודק יצרנו תקדים משפטי בשתי ערכאות משפטיות,המחוזי והעליון ,תקדים שקבע באופן חד וברור כי הבחירות בבית שמש זוהמו וזויפו וכי יתקיימו בחירות חוזרות לראשות העיר ולמועצת העיר !!
בסיומו של תהליך דמוקרטי ומשפטי חשוב ומשמעותי זה, בבחירות החוזרות קבע הציבור מי יהיה ראש העיר וכי בית שמש תהיה לעיר חרדית.
כדרכי כיבדתי ואני מכבד החלטה זו.
צערי הגדול אינו אישי , שכן כשאתה מתמודד בבחירות שתי האפשרויות יכולות להתרחש,לנצח או לא לנצח,
אבל אני בהחלט מצר על כי לא ניתנה לי האפשרות להגשים את חלומי וחזוני שרבים שותפים לו לבנות כאן בבית שמש חברה שמכבדת את כול תושביה, שתהווה מודל לחברה הישראלית כולה ,חברה יהודית ציונית דמוקרטית ושוויונית לכול תושביה ואזרחיה,כפי שביטאתי זאת בהתנהלותי ובהצבעותי במליאת מועצת העיר כיו״ר האופוזיציה .
יחד עם חבריי באופוזיציה בהתחלה כול חברי הגוש הציוני ,ולאורך כול הקדנציה עם ידידי לאופוזיציה שנאבקו בנחישות , ריצ׳רד פרס , מוטי כהן ובהמשך הצטרפה עו״ד רינה הולנדר חברתי לסיעת ״בית שמש חוזרת״ עם כניסתה לחברות במועצת העיר, כולם נבחרי ציבור הראויים להוקרה והערכה כול אחת ואחד בסיגנונו הוא,העושים עבודת קודש כאופוזיציונרים, במסירות בנאמנות ובאחריות ציבורית גדולה.
נאבקנו יחדיו למען כול תושבי בית שמש בכלל ולציבור הציוני בפרט.
אני מברך אותם על מסירותם למען הציבור בבית שמש ומעריך את חברותם האישית.
ומאחל לכול אחד ואחת מכם בדרכו/ה
המשך הצלחה בעשייה ציבורית בדרך שתבחרו.
לאחר פניות אישיות ופומביות רבות מכלל הציבור בהם רבנים ונציגי ציבור חרדיים להמשיך ולהוביל את הציבור , ולאחר התלבטות קשה וארוכה החלטתי לסיים פרק זה ולא להתמודד בבחירות הקרובות למועצת העיר .
בית שמש היא הבית שלי , הייתה ,הינה ותהיה תמיד הבית שלי שלנו .
סיבות רבות הובילו אותי להחלטה משמעותית קשה זו את חלקן כתבתי והשמעתי בהזדמנויות שונות, את חלקן הבעתי כבר בספרי ״שמש להבה - גרים ביחד חיים בנפרד״
ואת חלקן בוודאי אחלוק איתכם ואפרסם בהמשך.
בית שמש בחרה לחיות כחברה חרדית ואני בחרתי להמשיך ולהיאבק למען נחיה בחברה ציונית דמוקרטית ושוויונית טובה יותר לכולם , כך אני פועל בתפקידי הנוכחי ובפעילותי הציבורית ובכך אמשיך לפעול .
בהזדמנות זו אני מבקש להודות באופן אישי לכול אחת ואחד מאלפי התומכים הן בבחירות והן לאחריהן ובמהלך כול הקדנציה על התמיכה והאהדה הבלתי מסוייגת , תודה רבה אחיי ואחיותיי על היותכם חלק ממסע נפלא זה .
אני מאחל לתושבי העיר, הציבור הכללי, החרדים,המסורתיים,הוותיקים,החדשים,
העולים החדשים, כולם אחיי ואחיותיי האהובים שתזכו לכול אשר אתם מייחלים לו וכול משאלות ליבכם יתגשמו לטובה .
תחל שנה וברכותיה.
שלכם תמיד
אלי כהן