יום חם ביותר היה היום ונתן את אותותיו גם על דלקת ענק שפרצה סמוך ליישוב בית מאיר.

בשעה 16:15 בערך, הוזנקו צוותי כיבוי והצלה מתחנת בית שמש, בעקבות דיווח על שריפה המתפתחת דרומית מערבית לישוב בית מאיר. הצוותים שהוזנקו למקום, הבחינו כבר מרחוק בעשן הכבד והסמיך, ובאופן מיידי, הזניקו עוד צוותי כיבוי והצלה רבים, וכן את טייסת הכבאות "אלעד"  והיחידה האווירית של כבאות והצלה לישראל . לוחמי האש שהגיעו למקום נפרסו במספר גזרות פעולה והגנה על הישוב, ובצוותי תקיפה של השריפה בתוך היער והחורש. לאחר מספר שעות שבחלק גדול מהן היה איום גדול מהאש על בתי הישוב בית מאיר, ואף היה צורך לפנות חלק מהבתים, הצליחו לוחמי האש לקראת אור יום אחרון, להשיג רגיעה בלהבות ולהדוף את האש מפאתי הישוב.  לוחמי האש ישארו בשטח כל הלילה בכדי לבצע כיבוי סופי של כל מוקדי הבעירה.

סיכום האירוע במספרים כפי שנמסר על ידי דובר שירותי הכיבוי במחוז ירושלים, אודי גל:
31 צוותי כיבוי והצלה
84 לוחמי אש ומתנדבים
10 מטוסי כיבוי
מסוק תצפית ופיקוד
171.000 ליטרים של חומרי כיבוי ומעכבי בעירה הוטלו מהאוויר.
150 דונם של חורש טבעי, עצים וצמחייה עלו באש.

לצפייה בסרטון: לחצו כאן

מן המועצה האזורית מטה יהודה נמסר התושבים חוזרים לשגרה מלאה, כאשר המועצה, שנערכה מראש למקרה של שריפה לאור מזג האוויר, מחזיקה בכוננות אוטובוסים ומתקן קליטה ביישוב שורש, במקרה של התחדשות השריפה שתחייב פינוי של התושבים.


משטרת ישראל פעלה ביישוב וסביבו על מנת לשמור על צירי תנועה פנויים לכוחות החרום וההצלה ובשלב מסוים אף פיתה בתי קו ראשוו. פיקוד משטרת ישראל המפקד על אירוע השריפה והכוחות הפועלים בשטח, ערך בדקות האחרונות הערכת מצב, באשר להמשך היערכות המשטרה לפינוי תושבים עפ"י הצורך, ובחינת היערכות להמשך טיפול בשריפה גם בשעות החשכה ע"י כוחות כב"ה וטייסת הכיבוי. משטרת ישראל שמה לנגד עיניה כל העת את ביטחונם של התושבים ותפעל עפ"י הצורך.


זה המקום לציין כי למקום הוזעקו צוותים של 'איחוד הצלה' מסניף מבשרת והסביבה, שאבטחו את לוחמי האש והיו ערוכים לכל תרחיש של נפגעים. נציג של 'איחוד הצלה' ישב בפ"ק האחוד שהוקם במקום לשליטה על עבודות הכיבוי החובשים התמקמו בבית העם בבית מאיר, אליו פונו תושבי קו הבתים הראשון של בית מאיר הסמוכים לאש.
הרכב חילוץ הנפגעים עם עבירות שטח גבוהה, אוייש בחובשים המאבטחים רפואית את פעולות הכבאים. כמו כן מתנדבי יחידת חוס"ן - היחידה למענה נפשי ראשוני של איחוד הצלה , סייעו ומסייעים  לתושבי בית מאיר שפונו מבתיהם.
אופיר בן יצחק ראש סניף מבשרת והסביבה באיחוד הצלה: "כונני איחוד הצלה (חובשים, פראמדיקים ורופאים) אשר גרים במושב ובסמוך אליו - העלו את רמת הכוננות באזור ויהיו זמינים במהלך הלילה לכל תרחיש שיתפתח. אני קורא לציבור התושבים במקרה חירום לחייג 1221, מוקד איחוד הצלה יזניק את הכוננים הקרובים ביותר לאירוע ובמקביל יזניק אמבולנס לפינוי."