האם ביקורם המשותף של נתניהו וכחלון בעיר יביא  להפשרת הסכסוך  הפנים ממשלתי ביניהם על רקע הקמת התאגיד הציבורי. זה חשוב, לנו בבית שמש חשוב עניין אחר.  מעניין יהיה לשמוע נימוקיהם של השניים להמשך  הרעיון של שיווק במסגרת  דיור למשתכן, ועוד יותר על רעיון הסכמי הגג, עוד בלון שהופרח בימי נתניהו.

אל ראש הממשלה ושר האוצר יתלוו גם שר השיכון  ושר הפנים כדי להתכנס כאן ולהכריז על בניית כ-17,000 יח"ד  בבית שמש.  הפרויקטים הכלולים בכמות הדיור הגדולה הזו, כוללים את שכונות ד ואת ה והם יתפרשו על  בנייה של  חמש שנים.

עד כה נחתמו הסכמי גג בעשר ערים בהיקף כולל של 143,862 יחידות דיור. בין היתר נחתמו הסכמי גג בהרצליה (7,443 יחידות דיור בינואר השנה); מודיעין (11,804 יחידות דיור בינואר 2014), ראשון לציון (16,393 יחידות דיור בנובמבר 2014); ראש העין (13,636 יחידות דיור בפברואר 2014), באר שבע (20,230 יחידות דיור באוקטובר 2015) אשקלון (28,191 יחידות דיור באוקטובר 2015), קריית ביאליק (7,253 יחידות דיור בינואר 2014), רמלה (7,483 יחידות דיור ביולי 2015), נתניה (12,288 יחידות דיור באפריל 2016), קריית גת (6,442 יחידות דיור בנובמבר 2013) ויבנה (12,699 יחידות דיור באוגוסט 2016(. ועפולה  חתמה על 10,496 יח"ד.  על פי  הפרסומים בעיתונות אלו היו עיקר הסכמי הגג. אליהם מצטרפת בית שמש.

 ההבדל היחיד בין כל הערים האלה לבין בית שמש, היא העובדה שבית שמש  רוב הדירות מיועדות לחרדים!!! מה שראשי רשויות, כולל כל אלה לעיל,  לא הסכימו לעשות בתוך עירם,  שבתוך  המרחב הציבורי שלהם  תוקם שכונה חרדית, בבית שמש עטים על כך כמוצא שלל רב.

 בבית שמש אין את התנאים  המתאימים לתנופה המואצת הזו, אין תשתית כלכלית מספיקה, אין שטחי תעשיה מספקים ואין מי שיעבוד שם באותם איזורי תעשיה שיקומו.

 על פי דוח אורבניקס שכבר הבאנו כאן, לבית שמש יחסרו  מעל למיליון וחצי מ"ר של מסחר או לפי דוח משרד הפנים יחסרו כאן  שליש מיליון מ"ר  של  תעשיה.  היכן ימצאו אלה?

 בית שמש הולכת לאכול אותה בגדול, כבר אכלה מרורים בעשור האחרון,  תשאלו את יושביה, האם  שארית הפליטה שנשארה כאן בעיר  ראויה לעונש הזה?

 למציאות הזו קוראים בשפה  פשוטה חוסר תכנון של משרדי ממשלה שמצויים בריצת  אמוק  לגבור על מחדליהם בתחום חוסר השיכון הציבורי וכאן בבית שמש מצאו מנהיגות  רופפת ורופסת.