רבנים חתמו על עצומה הדורשת לבטל את המופע המרכזי של אייל גולן ביום העצמאות
כפי שפורסם לראשונה באתר YNET:
12 רבנים מבית שמש פרסמו עצומה ובה הם דורשים מהעירייה לבטל את הזמנתו של הזמר השנוי במחלוקת לחגיגות בשבוע הבא, ולהחליפו באמן אחר.
בעצומה הם טוענים שאומנם מדובר בזמר מפותח, אך מנגד מדובר בבנאדם לא מוסרי אשר לו ראוי לעלות על הבמה המרכזית ביום העצמאות.
כרבנים בעיר, החרדים למצבם הערכי המוסרי של תושבי העיר ובני הנוער בפרט, ולתדמיתם - אנו רואים בהזמנתו לאירועי יום העצמאות בעיר מעשה פסול שלא ייעשה", כתבו. "יש כאן מתן לגיטימציה ממלכתית לאיש ולמעשים שפורסמו, ומסר שלילי כלפי כלל הציבור ובני הנוער בפרט".
חותמי העצומה עקצו את ראש העיר בכותבם: "אם בעיריית חיפה החילונית, בעיניי נציג 'יש עתיד' במועצה הייתה בעיה מוסרית בהזמנתו, איך ייתכן שבעיר בית שמש, שהציבור בחר בה בראש העיר שהתחייב להגן על תורת ישראל, שבעשרת הדברות שלה נאמר 'לא תנאף' ו'לא תגנוב', הוא יוזמן כמופיע מרכזי???"
"אנו פונים למארגנים לבטל את השתתפותו, כדי למנוע חילול השם, ופגיעה קשה בתושבי העיר ובתדמיתה", סיכמו. על החתום: הרבנים אליעזר שינקולבסקי, שלום קורץ, יונתן רוזנצוויג, אליהו האיתן, יהודה אודסר, מאיר גואטה, חיים סולבצ'יק, דניאל דרייר, מנחם קופרמן, יצחק רונס, דוד בגנו וניר ורגון.

תמונת אילוסטרציה בלבד
מעיריית בית שמש נמסר בתגובה כי "בהתאם למדיניות ראש העיר, משה אבוטבול, משקיעה העירייה תקציבים גדולים בתחום התרבות לכלל המגזרים השונים בעיר.
"ראש העיר סומך על הדרג המקצועי שבוחר בכובד ראש ובשיתוף התושבים את הזמרים והרכבי המופעים, והפעם בחרו באייל גולן שהינו אהוד על תושבי העיר.
"בהתחשב בכך שאפילו לא הוגש כתב אישום נגד אייל גולן, איננו יכולים להתייחס לרכילויות ולשמועות. ישנן דעות לכאן ולכאן, אולם רוב התושבים תומכים בהבאתו, יודגש כי ההתנגדות מגיעה בעיקר מצד פעילים פוליטיים שהפסידו בשני סבבי הבחירות שהיו לאחרונה בעיר, ועדיין לא השלימו עם תוצאות בחירות".
אייל גולן סירב להגיב לדברים.
ובכן, הסאגה סביב הגעתו המתוכננת של אייל גולן נמשכת. בהתחלה היו אלה שטענו כי מדובר בספין פרסומי, נשים יצאו בעצומה נגד הופעתו וכעת גם 12 מרבני העיר מתנגדים לאותו המהלך.
ובכן, הסאגה סביב הגעתו המתוכננת של אייל גולן נמשכת. בהתחלה היו אלה שטענו כי מדובר בספין פרסומי, נשים יצאו בעצומה נגד הופעתו וכעת גם 12 מרבני העיר מתנגדים לאותו המהלך.