כ- 20 מיליון ₪ עומדים היום בהרשאות חתומות ומאושרות ליציאה למכרזים ולעבודה בימים הקרובים, על שולחנו של הממונה על השכונות שלום אדרי. סכומי כסף שלדעתו של אדרי ישנו את החיים כאן, וכל מי שקצה נפשו בייסורי הנסיעה בכבישים, או בהליכה על המדרכות, ממליץ לו אדרי להתאזר בקצת סבלנות. כי האביב כבר כאן...
האמנם?
בטפסים שנפרשו לפנינו מצאנו, פירוט עבודות התשתית המתוכננות לביצוע כבר בתחילת השנה. וזה אינו הסוף. כך מבטיח שלום אדרי שהיום למעשה הפך להיות כתובת לכל פניה בעיר הוותיקה.
ארבעה מתוך צורף הרשומות שהונח לפנינו הם בסכומים בין 3.6 מיליון 2.45 מיליון ₪. שד' הרצוג עתיד ללבוש פנים יותר נעימות לנוסעים וגל להולכי הרגל. בסכום של 3.6 מיליון ₪ מתוכנן לבצע שם תכנון וביצוע עבודות שיקום התשתיות, קרצוף וריבוד הכביש, בניית מדרכות ואבני שפה לכביש , קירות תמך, ועיצוב אי התנועה מחדש.
כביש אחר הוא דרך החיים, הדרך המובילה לבית העלמין. כנראה שגם ראש העירייה חש בסבל של הבאים בשערי בית העלמין, ובעיקר האוטובוסים העושים דרכם למגרש החניה המצוי בשכנות לבית העלמין. גם כאן ממש אותה תכנית עבודה כמו בשד' הרצוג, העלות המתוכננת היא עד 3 מיליון ₪.
בשורה גם לדיירי בר אילן, והפעם לא בהתקנת עמודי עירוב, אלא בשיקום תשתיות של הרחוב. הסכום המתוכנן ומיועד ומאושר עומד על 2.45 מיליון ₪. גם כביש זה ירופד מחדש, פחי האשפה לכל הרחוב יוטמנו וייבנו קירות תמך. צ'ופר לרחוב הזה הוא התקנת עמודי תאורה חסכוניים עם לדים.
עבודות התשתיות מתרחבות כמעט לכל רחבי העיר הותיקה, שכונת רמת לחי תזכה למתחיה ולשיקום התשתיות. אמר שלום אדרי: " אחרי המאמץ הזה שש עד שבע שנים לא ייכנסו לשכונות האלה לעבודות. כי הכול יהיה טיפ טופ, התושבים נקראים רק לתחזק ולשמור על כל מה שייעשה. והאמן לי בדמים יקרים אנחנו עושים שם". רמת לחי תזכה ל'טיפ' של 3 מיליון ₪. יפה. לא?
מקור המימון לכל העבודות האלה הוא מתקציב חדש מול ישן.
ועוד רחוב שיזכה לטיפוח, הוא רחוב רש"י. עורק תחבורה ראשי סדוק ומחורר. גם רחוב זה יזכה לטיפוח קוסמטי. קרצוף וריבוד, מדרכות, קירות תמך, שיקום תשתיות, ריהוט רחוב ופחים מוטמנים. הסכום המיועד לזה הוא כ-1 מיליון ₪.
אחד מרחובותיה הותיקים של העיר, רח' דליה, שהחרדים עדיין לא הכירו בו כחלק מבית שמש, יטופח רק ב- 200 אלף ₪. ומיליון ₪ יושקעו בתכנון וביצוע עבודות אחזקה וקירות תמך ברחובות קרן היסוד, אריה לוין, הסביון והרקפת.
עוד רחוב שיזכה למתיחה הוא רח' הכלנית בגבעת שרת. גם כאן מלאכת האספלט המצויה לא תדלג עליו, מדרכותיו יהפכו מאספלט לאקרשטין, תוחלף בו תאורת הרחוב וישוקמו קירות התמך.
ומהכביש אל השצ"פים. אגף השכונות החליט לטפח גם את השצפים, הם השטחים הירוקים בעיר. מיליון ש"ח ייועדו לכך, והפעם יושקעו כל אלה ברח' לוי אשכול שגם יטופל באופן יסודי ע"י משרד השיכון.
בתמונה: חלק מטפסי הזמנות העבודה