השוק הצרכני בתחום המזון עומד לקבל תפנית? כן או לא. כבר מזמן  אין בלעדיות בשוק הצרכני הזה. כמעט כל מרכול נותן מבצעי מחירים מיוחדים, מוזיל במוצרים מסויימים ומעלה במוצרים אחרים.  השוואת סלי מזון לא תמיד  חושפת את המצבים האלה בהם  מוצרים יקרים .

האם יש חשש בקרב המרכולים האחרים מהצטרפות מרכול חדש להתמודדות על כיסו של הצרכן המקומי?. ועומדים להצטרף לשוק שניים,  שיווק השקמה רמי לוי ו רשת 'יש'.  כיצד ישפיעו והאם בכלל ישפיעו על  הרגלי הקניות של הצרכן המקומי.

בבית שמש פעילים  מרכולים לא מעטים,  רשת סופרסל הרחיבה באחרונה את הסניף שלה במה שהיה קרוי פעם 'קניון השמש'. הרשת 'כבשה' את חנות הבגדים הסמוכה אליה וכנראה 'תספח' אליה גם את  שטח משרד הרישוי שהיה בכניסה משותפת איתה.  הרשת שיפצה ושינתה את  מראה המרכול  לא רחוק מהסניף הענק,  של שופרסל,  מצוי   סניף רשת 'יינות ביתן' מה שהיה פעם 'כמעט חינם'.  שני המרכולים האלה יתרונם היה במגרשי החניה הפתוחים והרחבים שלידם,  והם קיבלו את הצרכנים מהעיר ומחוצה לה. ואת הצרכנים הממונעים. מעטים היו הצרכנים שהגיעו לשם במוניות והיו גם כאלה שהגיעו לצרכים אחרים במתחם ביג ובין היתר ריכזו גם את קניותיהם.

אל אלה מצטרף עתה  מרכול חדש, שהשבוע עדיין עמלו להשלים את  הגישה אליו.  בפנים כבר מונחת הסחורה וצוות העובדים  ממתין לבואם. לצערנו, לא זכינו למענה מאת מנהל השיווק של המקום  ולכן לא תמצאו כאן פרטים אודות המרכול.  נוכל רק לספר לכם שהמרכול בין יתר העסקים במתחם סובלים או יסבלו מהיעדרי גישה נוחה (בינתיים?) ובעיקר יציאה מסוכנת מתוך מתחם החניה המרווח.

מרכול נוסף הוא 'אושר עד' מתקיים בקניון נעימי, ובשכנות אליו מצוי סניף  ויקטורי. בבית שמש הותיקה מצויים  מעיין 2000, קו אופ, רשת 'יש' שלה סניף אחד ברמה עומדת לפתוח עוד סניף במרכז המסחרי 'לב הרמה'.  סופר הצלחה  בגבעת שרת,  אחים יעקובי.  שפע שוק, בסט מרקט, דיל וזול, זול בשפע,   ואחרון  סניף 'בר'. שכחנו מישהו? 

 

אין ספק, אם זו לא מהפכה מבחינת הציבור הצרכני אזי לפחות זהו תמריץ  חזק לטובת משקי הבית.  עתה יבדוק הצרכן היכן טוב , נוח,  בטוח, נקי, צנוע- כן  תכונה נדרשת מאז הוצפה בית שמש בציבור חרדי,  ובעיקר היכן מחירים זולים. התחרות רק תשפיע על  נתוני השירותים במרכולים השונים.

 וכשאמרו מרכול, היום כבר  הצרכן מבקש  תחת אותה קורת גג למצוא גם מעדינה, גם קונדיטוריה, גם קצביה.

 

אומר מנהל סניף ויקטורי אופיר שבת "לכל סניף יש את קהל היעד שלו. ועדיין תמיד טוב שיש תחרות. מי שעשוי להרוויח זה הצרכן.  מרכול לא מתחיל ונגמר רק בלהיות זול, יש בבית שמש המון מרכולים, וכבר  ברור שתושבי בית שמש לא מחפשים רק את הזול אלא גם שירות ובעיקר איכות. ואל תשכח נקודה, בבית שמש יש מרכולים שמעסיקים  עובדים בני מיעוטים ובבית שמש לא כל כך מתלהבים מהתופעה הזו.  בכל מקרה אנחנו כאן עם היד על הדופק. מנכ"ל הרשת כבר הבטיח להמשיך לתת את סל הקניות הזול ביותר בעיר".

ומה אומרים בעלי החנויות הקטנות, המכולת, מה שקרוי בשפתנו העתיקה. אלה כבר מזמן הופכים להיות זן נעלם ונכחד מהנוף המסחרי המקומי. רק חנויות מעטות נותרו בשכונות, בעליהם מתקיימים ומקיימים בקושי ובכל זאת הם  דרושים. נתקעת בלי לחם, בלי חלב, סיגריות אולי,  פסטה ואו ק"ג אורז, המכולת השכונתית היא הפתרון.

ואנחנו כצרכנים לא עושים חשבון לאותו הרגע בו נצטרך אותם ושוכחים מהם. לכן טוב להמשיך לקיימם, לתמוך בהם באופן כזה שבעליהם ירצו להמשיך ולהתקיים.

לסיכום:  סופו של יום התחרות  ואו הימצאותם הגדולה של המרכולים  תביא  רק טוב לעיר. המשיכו לבדוק  ולא להיות פראיירים, אם עקצו אתכם פעם אחת אין חובה שתמשיכו לבקר באותו מרכול... ולא תסתנוורו מכמויות האור  או מצבע החולצה של  נותני השירות.  המשיכו לבדוק את המחירים, בעיקר המחירים ואל תשכחו לבדוק את תאריך התפוגה.  רשת, לא רשת, אל תסמכו על איש, סמכו רק על חושיכם.  קניה צרכנית נבונה.   

בתמונה:  השבוע השלמות  העבודות  בקומת העסקים בשערי העיר