איך מחלקה לתרבות תורנית עם תקציב שבקושי מספיק לה לממן הוצאותיה השוטפות מקיימת אירוע בסדר גודל של כמעט חצי מיליון ₪? המחלקה לתרבות תורנית מקיימת אירוע בשם לונה חג במתחם השוק העירוני החדש.
איך מחלקה כמו מורשת ישראל שתקציבה מגיע לכדי רבע מיליון ₪ מקיימת אירועים בסדר גודל של סכום הכפול מתקציבה?
איך מחלקה כמו ח"ן חרדי מקיימת אירועים, שורה של אירועים לא מעטים בעלויות שונות המסתכמות עד לכדי חצי מיליון ₪ ?
למעשה הקסם הזה אחראי אריה מכלוף דרעי, השר לענייני פריפריה. ברוב אדיבותו חילק הרבה כסף לפעילות חגים לערים (רק החרדיות ?) וביניהן בית שמש. בית שמש קיבלה כ-1.2 מיליון ₪ מהמשרד לענייני פריפריה. אגב התנאי של המשרד לענייני פריפריה היה לקיים את הפעילות בתנאי של מצ'ינג. תמורת כל שקל שמגיע מהמשרד, העירייה תשקיע רבע מעלות האירוע. האם נכון שהעירייה השקיעה רבע מהסכום שהוצא- כ- 300 אלף ₪ באירועים? אלוקים יודע. בעירייה אין מי שמוכן לפרט את ההוצאה למימון כל האירועים.
בסוף הקיץ יצא קול קורא מטעם המשרד לערים השונות להגיש בקשות למימון אירועי תרבות לתושביהם. בית שמש הגישה בשם כל המחלקות, ת"ת, ח"ן חרדי, מורשת ישראל ואירועים. לשלושת הגופים הראשונים אושר סכום של 450 אלף ₪ לכל מחלקה ולרק מחלקת אירועים לא אושר דבר. מדוע? התברר כי הבקשה של האירועים הייתה למימון אירועים באוגוסט ומה לעשות במשרד לפריפריה דנו באמצע ספטמבר, ומכיוון שהזמן חלף דחו את בקשת האירועים.
כך לא תמצאו את המחלקה שאמורה להעניק לנו אירועים, מחלקת האירועים, דווקא היא, לא מקיימת אירועים. האירוע המרכזי של החג לונה חג אפילו זוכה להתקיים תחת ברכתו של אריה מכלוף דרעי שמוסיף כי הוא "מצפה לראותינו."
אריה דרעי, חתום גם על המודעה שיצאה לקיום שמחת השואבה, ואילו באירוע הפסטיבל הוא מופיע כאורח. לא זכור לי אירועים כאלה הממומנים בידי משרדי ממשלה ושרי אותם משרדים הופכים למזמינים או מברכים או חתומים על פרסומי האירועים. ראו הפרסום לקיום חגיגה משפחתית בירושלים בשיתוף משרד התיירות.
אגב זאת, משרדי ממשלה אחרים לא משתתפים, כגון משרד התרבות, או החינוך, או התיירות, או המדע.
פעילות סוכות מתקיימת ברובה למען הציבור החרדי. ח"ן חרדי הפיקה חוברת מהודרת ש עשרות אירועים המתקיימים ברחב השכונות, כמובן בהדרה ובהפרדה. כרטיסי הלונה חג מופצים רק בשכונות החרדיות. הכניסה היא אמנם חינם, ובכל זאת קיימת העברת כרטיסי מוקדמת. למה? אולי לביטחון, אולי לסדר ואולי גם לרישום מקבליהם לזכור אותם לעתיד אחר. ויש גם ערב לנשים, אותו מקיימת לשכת ראש העיר תחת חסות היועצת לקידום האישה. אין בבית שמש עוד נשים שראויות לקיים עבורן ערב בתוכן הולם ומתאים. עד כה קיימה היועצת פעילות לסוג מסויים של נשים.
מנהל מחלקת האירועים בעירייה איציק קניזו ספק ברצינות, ספק בציניות אומר: "אנחנו כן שותפים, אנחנו כן עוזרים בהשגת רישיונות לכל האירועים ובראשם הפסטיבל והלונה פארק"..
דובר העירייה אומר: אגף האירועים שותף לכלל האירועים. חשוב לצין כי האירועים מיועדים לתושבי העיר מכל השכונות ומכל המגזרים".
חשוב לציין... כי זה לא ממש כך. אירועי סוכות של חן חרדי הם בהפרדה מלאה אירוע הלונה חג נקראים התושבים להגיע בלבוש מתאים.